Een motorvakantie in Wit-Rusland: mooie regio’s, praktische info & tips

Wit-Rusland wordt ook wel Belarus genoemd. Dit is een binnenstaat die je in Oost-Europa vindt. Het land ligt niet alleen tegen Rusland aan, maar grenst bovendien aan Oekraïne, Polen, Litouwen en Letland. De hoofdstad van het land is Minsk.

Wit-Rusland heeft het allemaal. Het land heeft een prachtige hoofdstad, maar ook vele kleine steden en schattige dorpjes. Ook kom je er geweldige natuurgebieden tegen. Omdat het land dunbevolkt is en er niet veel toeristen komen, kun je hier in alle rust van genieten. Wit-Rusland is dan ook zeker een geschikte vakantiebestemming voor jouw volgende motorreis.

3x mooie gebieden om te motorrijden in Wit-Rusland

Eigenlijk maakt het niet uit waar je in Wit-Rusland gaat rijden. Ieder deel van het land heeft wel meerdere mooie regio’s. Wil je echt het mooiste van Wit-Rusland zien? Ga dan naar het gebied rond de Prypjat rivier. Deze vind je in het zuiden van het land. Het gebied dat om de rivier ligt, is simpelweg prachtig.

Verder raden wij je aan om de hoofdstad van Wit-Rusland te bezoeken tijdens je motorvakantie. Niet alleen omdat je hier fijn kunt rijden, maar ook omdat de hoofdstad simpelweg erg leuk is om te bezoeken.

motorvakantie in Wit-Rusland

Tot slot kun je het Vitebsk Oblast bezoeken tijdens je motorreis. Dit gebied bestaat voor 80 procent uit bos. Je vindt er beduidend minder wegen dan in de rest van het land, maar je kunt hier wel écht van de natuur genieten. Vind je het fijn om even af te stappen voor een wandeling? Dan is dit gebied zeker een aanrader.

> De IS-17 HJC helm online bestellen: De verzending = gratis!

De kwaliteit van de wegen in Wit-Rusland

Veel mensen denken dat de wegen in Wit-Rusland erg slecht zijn. Toch valt dit reuze mee. Zeker de doorgaande wegen zijn van prima kwaliteit. Alleen in het zuidwesten van het land, kom je af en toe een slecht onderhouden klinkerweg tegen.

Ook is het goed om te weten dat de straten in kleinere steden en zeker in dorpen niet altijd verhard zijn. Heeft het geregend, dan worden de wegen modderig. Op regenachtige dagen is het dan ook minder prettig om kleinere steden en dorpen te verkennen met je motor.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Wit-Rusland

Je kunt Wit-Rusland het beste bezoeken in de maanden juni, juli en augustus. In deze maanden is het vrij droog in het land en is de temperatuur aangenaam. Het is er in deze tijd gemiddeld 22 graden. In de bergen kan het iets koeler zijn.

In de winter kun je het land beter niet bezoeken voor een motorvakantie. In de wintermaanden ligt er namelijk veel sneeuw, zeker in de bergen. Ook is het in de winter erg koud in Wit-Rusland: niet prettig als je op de motor zit!

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu onze Schuberth C4 helmen!

Tips voor een geslaagde motorvakantie

We geven je nog graag enkele tips om jouw motorvakantie tot een succes te maken.

  • Neem warme kleding mee
  • Stippel je route van tevoren uit. Zo weet je waar je aan toe bent
  • Neem een papieren kaart mee
  • Verdiep je in de verkeersregels van Wit-Rusland

Ook leuk om een keertje te bekijken: De 5 populairste HJC modellen!

Motorhelmen

VINZ Kensal - Mat Zwart
VINZ Kensal - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro Split - Geel / Zwart
Schuberth C3 Pro Split - Geel / Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  529,95 Vanaf  329,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Pro - Fluor Geel
Schuberth C4 Pro - Fluor Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  599,95 Vanaf  379,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens deze aanbevolen producten: