Een motorvakantie in Turkije? Dit is de mooiste motorroute

Wil je een motorvakantie in het buitenland organiseren? Dan kun je landen als Italië, Spanje, Duitsland of Frankrijk op de motor verkennen, maar je kunt het ook iets verder van huis zoeken. In Turkije kun je namelijk ook een geweldige motorvakantie organiseren. Welke route je het beste kunt volgen in dit land, lees je in dit artikel. Ook geven we op deze pagina enkele tips voor een geslaagde motorvakantie in Turkije.

Van Istanbul naar Anatolië

De mooiste motorroute in Turkije begint in Istanbul en eindigt in Anatolië. Om deze route te volgen, start je jouw motorvakantie in het Europese deel van Istanbul. Vanuit hier steek je over naar het Aziatische deel van Turkije, een schiereiland dat ook wel Anatolië wordt genoemd.

Vervolgens kun je op de motor de Bosporus verkennen. Dit is zeker de moeite waard, want de Bosporus is prachtig om te zien. Je eindigt je motorreis tussen de rotsen van Cappadocië. Het landschap van Cappadocië is erg bijzonder. Dit heeft namelijk veel weg van het landschap van de maan. Absoluut indrukwekkend!

Het beste moment voor jouw motorvakantie in Turkije

Je kunt jouw motorvakantie in Turkije het beste organiseren in de maanden april, mei, juni, september of oktober. In de maanden juli en augustus is het erg heet in het land. Dit maakt een motorvakantie vrij heftig, zeker als je het niet prettig vindt om bij een hoge temperatuur te touren.

In november, december, januari, februari en maart is de gemiddelde temperatuur vrij laag. Bovendien regent het in deze maanden meer dan in de andere maanden van het jaar. Wil je de neerslag zo veel mogelijk vermijden? Ga dan liever vanaf april naar Turkije voor een motorvakantie. Zeker de koude wintermaanden kun je beter vermijden, want dan verandert regen in sneeuw en dit kan jouw motorreis zeker bemoeilijken.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een motorhelm!

3 tips voor een goede voorbereiding

Jouw motorvakantie in Turkije slaagt alleen als je deze goed voorbereidt. We geven je graag drie tips voor een goede voorbereiding.

motorvakantie in Turkije

  • Stippel je route voor vertrek alvast uit. Dit maakt het namelijk gemakkelijker om accommodaties te reserveren op de route. Bovendien weet je op deze manier waar je aan toe bent.
  • Huur een motor bij een goed, betrouwbaar en erkend verhuurbedrijf. We raden je aan om diverse verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, zodat je het beste bedrijf kunt vinden om jouw motor te huren.
  • Check de weersverwachting voor je vertrekt. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste spullen in te pakken voor jouw motorvakantie.

Extra tip: neem altijd een jasje mee naar Turkije, ook als je in de zomer naar het land reist voor een motorvakantie. In de bergen, in de avond, in de nacht en in de ochtend kan het namelijk fris zijn. Ook in de zomermaanden kunnen de temperaturen dalen en dan is een jasje wel prettig.

> Koop een shark helm online en profiteer: Kortingen tot wel 40%!

Motorhelmen

Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Fluor Geel
Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Fluor Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,95 Vanaf  149,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Grijs
HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,95 Vanaf  89,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook een leuk artikel om te lezen: Motorvakantie in de Belgische Ardennen!