Een motorvakantie in Servië: dit moet je weten

Wil je binnenkort met de motor richting Servië, zodat je dit prachtige land al rijdend kunt verkennen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Servië is een prachtig land en een geweldige bestemming voor jouw motorvakantie, maar het is wel een must om je goed voor te bereiden op jouw motorreis. Dit doe je met de praktische informatie op deze pagina.

Lees je alle informatie op deze pagina door, dan weet je alle ins en outs voor jouw motorvakantie in Servië. Nu weet je zeker dat je een geslaagde motorreis organiseert.

Leuke motorroutes in Servië

Er zijn maar weinig mensen die aan Servië denken als ze een motorvakantie organiseren. Zonde, want in dit prachtige land zijn vele leuke motorroutes uitgestippeld. Dit zijn geen officiële routes, maar doorgaans routes die door motorliefhebbers zelf zijn uitgestippeld en gewoon online staan.

Daarnaast loopt een deel van de bekende Donauroute door Servië. Dit is oorspronkelijk een fietsroute, maar je kunt de route ook volgen op de motor. De Donauroute loopt van Budapest naar Roemenië en komt ook door een groot deel van Servië. Je kunt enkel het Servische deel van de motorroute volgen, maar je kunt ook de hele route volgen. Zeker als je een langere motorvakantie wil organiseren, is dit een aanrader.

Verder kun je ook gewoon met je motor richting Servië gaan, om hier lekker te 'freestylen'. Het land is prachtig en groot genoeg: je zal je hier niet snel vervelen! Ga je in het hoogseizoen? Reserveer dan wel je accommodaties, want in de zomer is het wat drukker in het land.

motorvakantie in Servië

> Schuberth helmen online kopen: Kies zelf een aflevermoment en plek!

De kwaliteit van de wegen in Servië

De kwaliteit van de wegen in Servië is over het algemeen goed. Wel kunnen de wegen in het zuiden van het land wat ouder en minder goed onderhouden zijn. Dit komt omdat hier wat meer arme gemeentes te vinden zijn, die hun wegen niet zo snel vervangen en ook minder goed onderhouden. De hoofdwegen in het land zijn echter prima, ook in het zuiden. Je hoeft dus geen rekening te houden met barslechte wegen, al is het wel goed om op je hoede te blijven als je in het buitenland rijdt. De wegen zijn hier toch altijd anders dan in Nederland.

Afwijkende verkeersregels in Servië

De meeste verkeersregels in Servië zijn hetzelfde als de verkeersregels die wij kennen. Toch zijn er enkele verschillen. De belangrijkste afwijkend verkeersregels zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Je mag maximaal 0,3 promille alcohol in je bloed hebben als je wil motorrijden. Heb je je rijbewijs korter dan twee jaar? Dan mag je helemaal niet drinken als je nog wil rijden.
  • Fietsers die op fietspaden rijden, moet je altijd voorrang geven.
  • Sta je langer dan 3 minuten stil met je motor, dan ben je officieel aan het parkeren. Ook als je bij je motor blijft staan, staat je motor volgens de regels officieel geparkeerd.
  • In de schemering, in het donker en bij slecht zicht ben je als motorrijder verplicht een veiligheidshesje te dragen. Ook als je in de bebouwde kom rijdt.

> Profiteer van korting tot wel 40%: Bestel nu een HJC IS-17 helm!

Motorhelmen

Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Fluor Geel
Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Fluor Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,95 Vanaf  149,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Droid Blaze Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Antraciet
Caberg Droid Blaze Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,95 Vanaf  189,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 Martial - Zwart / Rood
HJC CS-15 Martial - Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,95 Vanaf  100,06
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Motorvakantie in Wit-Rusland!