Praktische informatie voor jouw motorvakantie in Noord-Ierland

Ga je binnenkort naar Noord-Ierland voor een motorvakantie in de prachtige natuur? Dan raden wij je aan je goed voor te bereiden op deze reis. Hoe beter je voorbereiding, des te meer je van je motorvakantie kunt genieten.

In dit artikel geven we alle praktische informatie die jij nodig hebt om jouw motorvakantie in Noord-Ierland tot een groot succes te maken. Lees je onderstaande alinea’s door, dan weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat.

Je plaats op de weg

Wat velen niet weten, is dat er ook in Noord-Ierland links gereden wordt. Dit is even wennen, zeker bij het oversteken en bij het inhalen. Rijd de eerste dagen in Noord-Ierland extra rustig, zodat je een beetje kunt wennen aan je nieuwe plaats op de weg.

Let op: een rotonde neem je in Noord-Ierland altijd linksom. In het begin is dit erg wennen. Daarom raden wij je aan je eerste rotondes in Noord-Ierland erg rustig, alert en bewust te nemen. Houd er verder rekening mee dat je aan de linkerkant de snelweg op rijdt, in plaats van aan de rechterzijde van de weg. Dit betekent dat je rechts over je schouder en in je spiegel moet kijken als je wil invoegen, niet links. Doe dit zeer bewust en je voorkomt een gevaarlijke situatie.

Praktische informatie voor jouw motorvakantie in Noord-Ierland

De maximale snelheden in Noord-Ierland

Het is ook goed om te weten welke maximale snelheden er in Noord-Ierland worden gehanteerd. Tenzij anders aangegeven, gaat het om de volgende snelheden:

  • Binnen de bebouwde kom: 30 mph, ofwel 48 kilometer per uur.
  • Buiten de bebouwde kom: 60 mph, ofwel 96 kilometer per uur.
  • Op autosnelwegen: 70 mph, ofwel 112 kilometer per uur.

Zoals je ziet, is het verschil tussen de maximale snelheid buiten de bebouwde kom en de maximale snelheid op de autosnelweg niet zo groot. Dit kan even wennen zijn, aangezien velen het gewend zijn om flink op te trekken als ze de snelweg op rijden. In Noord-Ierland is dit niet nodig, aangezien je van maximaal 96 kilometer per uur naar maximaal 112 kilometer per uur gaat. Houd hier rekening mee en je voorkomt dat je onbewust te hard rijdt.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een Shark Nano helm!

Motorhelmen

Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,95 Vanaf  199,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Arai Concept-X - Frost Black
Arai Concept-X - Frost Black
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  629,- Vanaf  504,17
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Pro - Wit
Schuberth C4 Pro - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  599,95 Vanaf  429,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Vee op de weg

In Noord-Ierland is het gebruikelijk om vee vrij rond te laten lopen, zeker in de zeer rustige, landelijke gebieden. Houd daarom altijd rekening met vee op de weg. En loopt het vee niet op de weg, maar net erlangs? Houd er dan rekening mee dat het vee toch op de weg kan komen. Zeker schapen zijn onvoorspelbaar en kunnen plotseling de weg op rennen, met alle gevolgen van dien. Rijd daarom extra langzaam langs loslopend vee en blijf alert op dieren die eventueel de weg op kunnen rennen.

> Bekijk nu de Shark Evo One 2 helm: Gratis verzending op het gehele assortiment!

De motor parkeren

Het kan lastig zijn je motor veilig te parkeren in Noord-Ierland. Dit komt omdat veel wegen in het land bol zijn. Parkeer je je motor in de rijrichting, dan is de kans groot dat het voertuig over de ‘jiffy’ heen valt. Daarom raden wij je aan je motor altijd iets schuin te parkeren, met de achterband tegen de stoeprand voor extra steun.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook ons andere artikel: Motorvakantie in wales!