Aanrader: een onvergetelijke motorvakantie op Malta

Malta is niet groot, maar het eiland is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Wat velen niet weten, is dat je dit eiland ook goed op de motor kunt verkennen. Zeker als je het leuk vindt om off-road te rijden, is Malta een geschikte motorvakantiebestemming voor jou.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie op Malta. Ben jij van plan binnenkort over de vele bergweggetjes van Malta te crossen? Dan is de informatie op deze pagina zeker interessant voor jou.

De wegen op Malta

Er zijn enkele grote wegen op Malta, maar over het algemeen rijd je tijdens een motorvakantie meer over onverharde bergweggetjes dan over verharde wegen. Overigens is dit helemaal niet erg, want op de verharde wegen is het vaak erg druk.

Ook goed om te weten: op Malta rijdt men aan de linkerkant van de weg. Hier moet je even aan wennen als je net op de motor zit, maar na een tijdje weet je niet meer anders. Verder is het goed om te weten dat de mensen op Malta vrij ‘gepassioneerd’ rijden. Houd rekening met een hoop getoeter, zeker op de drukkere wegen.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bestel nu een Shark helm!

Tip: huur een off-road motor

Je kunt met je eigen motor naar Malta reizen, maar dit brengt wel een hoop gedoe met zich mee. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een motor te huren op het eiland.

motorvakantie op Malta

Als je zo veel mogelijk van het eiland wil zien met de motor, moet je zeker een off-road motor huren. Met een andere motor is het simpelweg geen doen om over die vele smalle (berg)weggetjes op het eiland te rijden. Zonde, want dit betekent dat je een groot deel van het eiland niet kunt zien als je de verkeerde motor huurt.

Veel bedrijven verhuren off-road motoren die er wat gehavend uit zien. Het is prima om een wat oudere en beschadigde off-road motor te huren, als deze maar goed rijdt. Rijd een paar keer op en neer voor je jouw huurmotor meeneemt en je weet zeker dat je een goede motor hebt voor jouw motorvakantie op het eiland.

> Koop online uw Caberg helm: Bezorging = gratis!

Praktische informatie voor jouw motorvakantie op Malta

Voor je richting het prachtige Malta trekt voor een onvergetelijke motorvakantie, zetten we nog graag wat praktische informatie over deze motorvakantiebestemming op een rijtje.

  • Motorrijders wordt geadviseerd reflecterende kleding te dragen. Je kunt ook een veiligheidshesje dragen op de motor.
  • Het is niet verplicht om overdag met dimlicht te rijden, maar ook dit wordt wel aangeraden. In tunnels is het wel verplicht dimlicht te voeren.
  • Het is niet toegestaan een passagier mee te nemen op de motor.
  • Het is niet toegestaan een aanhanger aan je motor te koppelen. Niet zo gek, met al die kronkelige wegen.
  • In het hoogseizoen kan het druk zijn op Malta. Vooraf de hotels reserveren is in deze periode dan ook zeker aan te raden.
  • In de zomer kan het erg heet worden op Malta. Wil je de hitte vermijden, dan kun je beter net voor of na de zomer naar het eiland gaan.

Motorhelmen

Scorpion EXO-930 Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO-930 Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,90 Vanaf  206,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Duke II Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Caberg Duke II Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,95 Vanaf  160,45
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C91 Taly - Mat Zwart / Grijs
HJC C91 Taly - Mat Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  189,95 Vanaf  151,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om eens te doen: Motorvakantie Oostenrijk!