Een motorvakantie in Litouwen: praktische informatie en tips

Heb je Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje al verkend op de motor? Dan betekent dit zeker niet dat je aangewezen bent op de populaire motorvakantiebestemmingen buiten Europa. Naast de standaard motorvakantiebestemmingen in Europa, zijn er namelijk vele andere landen in EU die zeker de moeite waard zijn om op de motor te verkennen. Eén van deze minder bekende motorvakantiebestemmingen is Litouwen.

Populaire motorroutes in Litouwen

De meeste mensen die op de motor door Litouwen trekken, rijden richting de grotere steden in het land. Ook zijn er veel mooie motorroutes uitgestippeld langs de kust. Ook jij kunt de grotere steden en dorpen van Litouwen verkennen en een ontspannen rit maken langs de kust. Echter, dit zijn niet de enige leuke bestemmingen die je tijdens jouw motorvakantie in Litouwen aan kunt doen.

Op het platteland van Litouwen kun je namelijk ook heerlijk motorrijden. De wegen zijn niet altijd even goed, maar tussen de uitgestrekte weilanden met vele grote grazers kom je wel uitstekend tot rust. Bovendien is het op het platteland een stuk rustiger dan in de rest van het land. Zeker aan de kust kan het vrij druk zijn met motorrijders en fietsers, maar in de meer afgelegen landbouwgebieden van het land heb je hier geen last van. Houd je van rust? Dan raden wij je zeker aan om het platteland van Litouwen op de motor te verkennen.

De kwaliteit van de wegen

In Litouwen vind je voornamelijk asfaltwegen. Deze wegen zijn vrijwel allemaal in goede staat. Sommige zogenaamd verharde wegen zijn echter niet verhard. Het gaat doorgaans om grindwegen. Ook deze wegen worden goed onderhouden, maar brengen wel wat meer uitdaging met zich mee dan de asfaltwegen. Rijd je niet te hard over deze ‘verharde’ wegen heen, dan kan er eigenlijk niets mis gaan.

motorvakantie in Litouwen

Op de genummerde wegen, die je door het hele land vindt, kan het druk zijn. Houd er rekening mee dat er ook fietsers op de autoweg kunnen rijden. In Nederland komt dit niet voor, maar in Litouwen moet je hier wel rekening mee houden. Zeker in het fietsseizoen kan het dan ook druk zijn op de weg, met uitzondering van het platteland. Gelukkig kun je al die fietsers gemakkelijk inhalen met je motor.

> HJC helmen kopen online: Verzending = helemaal gratis!

Tips om je motorvakantie voor te bereiden

Wil jij een geslaagde motorvakantie organiseren in Litouwen? Dan heb je in ieder geval een goede voorbereiding nodig. Onderstaande tips helpen je om een geslaagde motorvakantie te organiseren.

  • Boek je accommodaties voor vertrek, zeker langs de kust en in de grotere steden.
  • Neem altijd een papieren kaart mee. Je hebt niet overal bereik in Litouwen.
  • Verdiep je in de verkeersregels van Litouwen. Sommige regels wijken af van de regels die we in Nederland kennen.
  • Houd er rekening mee dat er in Litouwen Engels en Duits gesproken wordt. Neem eventueel een talenboekje mee als je een van deze talen niet goed spreekt.

Tot slot raden wij je aan om je te verdiepen in de normen en waarden van de lokale bevolking. Zo weet je zeker dat je je te allen tijde netjes gedraagt tijdens je motorvakantie.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een Caberg helm!

Motorhelmen

Shark Spartan Carbon 1.2 Skin - Zwart / Antraciet
Shark Spartan Carbon 1.2 Skin - Zwart / Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,99 Vanaf  319,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Zwart / Roze
Caberg Jackal Supra Incl. Pinlock Vizier - Zwart / Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,95 Vanaf  149,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Geel / Zilver
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Geel / Zilver
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,99 Vanaf  303,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om eens te doen: Motorvakantie Moldavië!