Een motorvakantie in Liechtenstein: praktische informatie en handige tips

Liechtenstein, ook wel het Vorstendom Liechtenstein of Fürstentum Liechtenstein genoemd, is een dwergstaat in Europa. Het land ligt tussen Zwitserland en Oostenrijk in en is niet groot, maar wel de moeite waard om eens te bezoeken. Liechtenstein heeft namelijk prachtige natuur.

Veel mensen die naar Liechtenstein gaan voor een vakantie, doen dit om hier te skiën of snowboarden. Het kleine land heeft namelijk een vrij groot wintersportgebied. Houd je niet van wintersport, maar wel van motorrijden? Dan zit je ook zeker goed in Liechtenstein. Hier kun je namelijk ook een leuke motorvakantie organiseren.

Motorroutes in Liechtenstein

De meeste mensen die naar Liechtenstein gaan om motor te rijden, blijven niet in dit kleine land. Zij reizen door Liechtenstein als klein onderdeel van een grotere reis, bijvoorbeeld vanuit Oostenrijk naar Italië.

Toch kun je best in Liechtenstein blijven als je niet door wil rijden naar een ander land. In Liechtenstein zijn namelijk vele mooie motorroutes uitgestippeld. Niet alleen door mooie natuurgebieden, maar ook door leuke steden en dorpen. En omdat het land niet groot is, kun je het zelfs volledig op de motor verkennen. Na jouw motorvakantie in Liechtenstein kun je aan iedereen vertellen dat je écht het hele land gezien hebt.

motorvakantie in Liechtenstein

Praktische informatie voor jouw motorvakantie

Ben jij van plan om met de motor richting Liechtenstein te trekken? Dan geven wij je graag wat praktische informatie over dit land als motorvakantiebestemming. Hieronder lees je meer over het weggennet en de verkeersregels in Liechtenstein.

  • Het wegennet van Liechtenstein is zeker geschikt voor een fijne motorvakantie. In het land vind je voornamelijk tweebaanswegen, die goed onderhouden zijn.
  • Het maximaal toegestane alcoholgehalte is 0,8 promille.
  • Op bergwegen heeft stijgend verkeer altijd voorrang op dalend verkeer.
  • Op de motor is het verplicht om dimlicht te voeren, ook overdag bij goed zicht.
  • Je mag een aanhanger koppelen aan je motor, maar dan moet dit wel een aanhanger met één as zijn.
  • De meeste bemande tankstations gaan om 6 of 7 uur open. Deze sluiten om 21:00 uur of middernacht. De onbemande tankstations zijn altijd open.

Ook goed om te weten: de meeste verkeersborden in Liechtenstein zijn hetzelfde als de verkeersborden in Nederland. Je hoeft dus geen nieuwe verkeersborden te leren als je naar Liechtenstein gaat voor een motorvakantie.

> Helm kopen? Profiteer nu van kortingen tot wel 40%!

Tips voor een geslaagde reis

Om dit artikel af te sluiten, geven we je nog graag enkele tips voor een geslaagde reis. De tips die we hieronder opsommen, hebben voornamelijk betrekking op de voorbereiding van je motorvakantie.

  • In Liechtenstein wordt met de Zwitserse frank betaald. Je kunt je euro’s voor vertrek omwisselen bij een wisselkantoor in Nederland, maar je kunt ook gewoon pinnen in Liechtenstein. Pinautomaten zijn er meer dan genoeg.
  • In Liechtenstein zijn niet overal even veel hotels te vinden. Stippel je route voor vertrek uit en bepaal waar je wil slapen. Controleer of hier voldoende hotels zijn en reserveer eventueel een hotel als de keuze niet zo groot is.
  • Je hebt niet altijd goed bereik in Liechtenstein. Neem voor de zekerheid een papieren kaart mee.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een HJC helm!

Motorhelmen

Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Metal
Caberg Droid Incl. Pinlock Vizier - Metal
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,95 Vanaf  199,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Vinz Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om te lezen: Motorvakantie Litouwen!