Met de motor door Letland: de beste motorroute en praktische tips

Steeds meer mensen kiezen ervoor een motorvakantie te organiseren in Letland. Hoewel er steeds meer motorrijders uit het buitenland te vinden zijn op de Letse wegen, staat deze vakantiebestemming bij bijna geen enkele motorrijder in de top 10. Zonde, want Letland is een feite een topbestemming voor jouw motorvakantie.

Zeker als je het leuk vindt om jezelf flink uit te dagen op de motor, is een motorvakantie in Letland iets voor jou. In Letland zijn namelijk veel onverharde wegen te vinden, waar je fijn overheen kunt crossen. In dit artikel lees je hier meer over. Zo beschrijven we een leuke motorroute in Letland, maar geven we ook enkele praktische tips voor jouw motorvakantie in Letland.

De beste motorroute in Letland

De beste motorroute in Letland wordt ook wel The Border Route genoemd. Deze route start in Riga en voert je langs de grenzen van het land. Als je de hele route volgt, kom je na enkele dagen weer in Riga uit. Je rijdt door het binnenland, maar ook langs de kust. Onderweg kom je vele mooie natuurgebieden tegen, maar ook kleine dorpjes en grotere steden.

Een groot deel van de route voert je over onverharde wegen. Dit maakt de route erg geschikt voor offroad motorrijders die wel van een uitdaging houden. Sommige wegen in Letland zijn van prima kwaliteit, maar over het algemeen is de moeilijkheidsgraad van het motorrijden in dit land wat hoger. Als beginnende motorrijder kun je wellicht beter eerst een andere motorvakantiebestemming kiezen, om vervolgens pas over enkele jaren richting Letland te gaan.

De totale afstand van de route langs de grenzen van Letland, is 1300 kilometer. Houd er rekening mee dat je enkele dagen over deze route doet. Dit betekent dat je onderweg moet overnachten. Dit kan in een hotel, maar je kunt natuurlijk ook een tentje meenemen. Met een tentje op de motor ben je niet afhankelijk van de hotels in de buurt en kun je overal overnachten.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een IS Max II HJC helm!

Motorhelmen

Shark Evo ES Endless - Wit / Zwart / Rood
Shark Evo ES Endless - Wit / Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,99 Vanaf  287,63
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 - Wit
Schuberth C4 - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  649,95 Vanaf  349,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Endless - Mat Oranje / Zwart
Shark Evo ES Endless - Mat Oranje / Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,99 Vanaf  250,17
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Veilig motorrijden in Letland

Natuurlijk wil je je veilig door Letland verplaatsen. Hieronder geven we je enkele tips om veilig te kunnen rijden in Letland.

  • Verdiep je in de verkeersregels die in Letland gelden. De meeste regels zijn hetzelfde als in Nederland, maar er zijn enkele uitzonderingen.
  • Houd er rekening mee dat je in Letland niet zo hard mag rijden als in Nederland. Op autowegen mag je bijvoorbeeld maar 100 kilometer per uur rijden.
  • Wees extra voorzichtig als je over een onverharde weg rijdt, ook als je hier al jaren ervaring mee hebt.

Met de motor door Letland: de beste motorroute en praktische tips

Ook is het goed om rekening te houden met loslopend vee. In grote steden als Riga heb je hier geen last van, maar op het platteland kun je wel een koe of schaap op de weg tegenkomen.

> Gratis bezorging op het gehele assortiment HJC IS 17 helmen!

Tips om jouw motorvakantie voor te bereiden

Tot slot geven we je nog enkele tips om jouw motorvakantie in Letland voor te bereiden.

  • Stippel de route die je wil volgen, van tevoren uit. Wil je de route in dit artikel volgen? Bepaal dan welk deel van de route je op welke dag wil volgen. Zo weet je niet alleen waar je aan begint, maar kun je ook de accommodaties voor onderweg alvast boeken.
  • Wil je een motor huren in Letland? Ga dan op zoek naar een betrouwbaar verhuurbedrijf.
  • Neem je je eigen motor mee naar Letland? Laat deze dan heel goed nakijken door een erkende monteur. Onderdelen die een beetje versleten zijn, kun je wellicht beter voor je motorvakantie vervangen dan erna.
  • Neem de tijd om je bagage in te pakken. Dit is namelijk niet eenvoudig, aangezien je niet zo veel mee kunt nemen op de motor.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Lees ook eens: Shark helm vs. Schuberth helm: De voor- en nadelen!