Praktische informatie en tips voor een geweldige motorvakantie in Kazachstan

Vind je het leuk om een hele andere soort motorvakantie te organiseren dan de meeste motorliefhebbers doen? Organiseer dan een motorreis in Kazachstan. Er zijn maar weinig mensen die deze motorvakantiebestemming op hun lijstje hebben staan. Dit maakt de vakantiebestemming zeker uniek. Toch is het zonde dat er zo weinig motorrijders naar Kazachstan trekken voor een motorvakantie, want het land is prachtig.

Kazachstan: een korte introductie

Kazachstan, officieel de Republiek Kazachstan genoemd, is een land dat in Azië en Europa ligt. Officieel hoort het land bij Europa. Kazachstan grenst aan Rusland, China, Oezbekistan, Kirgizië, Turkmenistan en de Kaspische Zee. De hoofdstad van het land is Astana.

Veel mensen hebben wel eens van Kazachstan gewoond, maar weten niet goed hoe het land eruit ziet en waar het precies ligt. Dit is eigenlijk best vreemd, want Kazachstan is het op acht na grootste land van de wereld.

De mooiste motorroutes in Kazachstan

De meeste mensen die een motorvakantie in Kazachstan organiseren – al zijn dat er niet veel – volgen de route over het Asy-plateau. Deze route is werkelijk schitterend. Een andere route die je kunt volgen als je met de motor door Kazachstan rijdt, is de route van Almaty naar Kök-Pek, richting Kyrgyzstan.

De route richting Kök-Pek is voornamelijk geschikt voor motorrijders die het leuk en uitdagend vinden om over slechtere wegen te rijden. De weg van Almaty naar Kök-Pek is namelijk niet altijd even goed.

> Bestel vandaag een Schuberth E1 helm vóór 23.59 uur = morgen gratis thuisbezorgd!

De staat van de wegen in Kazachstan

Velen denken dat alle wegen in Kazachstan slecht zijn. Dit is zeker niet het geval. Sommige wegen zijn inderdaad ronduit slecht, maar de meeste doorgaande wegen in het land zijn van prima kwaliteit. In de buurt van de grotere steden, waaronder Astana, kunnen er wel wat meer kuilen in de weg zitten. Houd hier rekening mee door rond de grote steden wat zachter te rijden.

motorvakantie in Kazachstan

Ook goed om te weten: in en rond de grote steden in Kazachstan is het over het algemeen druk op de weg. Ook wordt er hier hard gereden. Extra voorzichtigheid tijdens het rijden is hier dan ook zeker geen overbodige luxe. Buiten de steden is het beduidend rustiger. Wel wordt ook hier hard gereden.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Kazachstan

Kazachstan is dor en droog. Wil je niet in extreem hoge temperaturen rijden, dan raden wij je aan jouw motorreis buiten de zomermaanden te organiseren. In de zomer kan het namelijk extreem heet worden in Kazachstan.

> Kies zelf een aflevertijd en plek: Bestel nu een Caberg Tourmax!

Jouw motorvakantie in Kazachstan voorbereiden: 3 tips

Het is belangrijk jouw motorvakantie in Kazachstan goed voor te bereiden. We geven je graag enkele praktische tips om dit op de juiste manier te doen.

  • Neem een papieren kaart mee op de motor. Buiten de steden heb je niet altijd internet, zeker niet in de afgelegen gebieden.
  • Check de geldigheid van je paspoort. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na jouw aankomst in Kazachstan.
  • Check de weersverwachting voor je naar Kazachstan vertrekt. Ook bij een gunstige weersverwachting is het verstandig om een warme jas mee te nemen.

Motorhelmen

VINZ Kennet - Mat Wit
VINZ Kennet - Mat Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  74,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Skwal 2 Blank - Mat Zwart
Shark Skwal 2 Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  254,99 Vanaf  203,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Arai Chaser-X - Frost Black
Arai Chaser-X - Frost Black
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  569,- Vanaf  479,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Motorvakantie Malta!