Met de motor door Georgië: tips, routes en praktische info

Tien jaar geleden gingen er vrijwel geen Nederlandse toeristen naar Georgië. Het land stond bekend als onveilig oord, waar je als toerist liever niet naartoe zou gaan. Veel mensen zijn dan ook nog nooit in het prachtige en veelzijdige Georgië geweest.

Tegenwoordig staat Georgië heel anders bekend bij toeristen. Sommige delen van het land zijn nog altijd een beetje onveilig, maar je kunt absoluut met een gerust hart een motorvakantie in Georgië organiseren. Sterker nog, hier zal je zeker geen spijt van krijgen. Georgië is namelijk een prachtig land.

Algemene informatie over het land

Georgië is een land dat in Oost-Europa ligt. Het land grenst aan Azerbeidzjan, Rusland, Turkije, Armenië en de Zwarte Zee. De hoofdstad van het land is Tbilisi. Zeker deze stad is door de jaren heen steeds toeristischer geworden. En dit tot grote vreugde van de Georgiërs, want zij zien de (Nederlandse) toeristen graag in hun land. Ze zijn dan ook erg gastvrij.

Vroeger was Georgië niet veilig. Tegenwoordig is het land niet onveiliger dan andere landen in Oost-Europa. Je moet zeker op je hoede zijn voor zakkenrollers en dergelijke, maar dit is in onze eigen hoofdstad ook het geval. Als je een motorvakantie wil organiseren in Georgië, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je hier niet veilig bent.

motorvakantie Georgië

> Bezorging = gratis: Bestel nu een IS-17 HJC helm!

Leuke motorroutes in Georgië

Je zou het misschien niet verwachten, maar de wegen in Georgië zijn prima. Er zijn een aantal slechtere wegen, zeker in de bergen, maar de hoofdwegen tussen de diverse grote steden zijn van hoge kwaliteit.

Enkele leuke routes die je kunt volgen tijdens jouw motorvakantie in Georgië, zijn de volgende:

  • Van Tbilisi naar Mtsketa, Ananauri, Pasanauri, Kruispas, Kasbeggi en Trusogorge. Vanuit Trusogorge kun je weer terugrijden naar Tbilisi.
  • Van Tbilisi naar Gori.
  • Van Gori naar Batumi. Je kunt deze route ook weer terugrijden.

Kies je ervoor alle bovenstaande routes te volgen, dan heb je ongeveer 1000 kilometer afgelegd. Dit is een prima afstand voor een korte motorvakantie. En neem je een aantal omwegen, dan ben je nog iets langer onderweg.

Overnachten in Georgië

Goed om te weten: in Georgië zijn vrijwel geen campings te vinden. Je kunt wel wildkamperen, maar dit is niet altijd veilig. De politie van Georgië raadt het in ieder geval af. Wel kun je aan locals vragen of je een tentje op mag zetten in de tuin. De kans is echter groot dat zij je liever in een van hun bedden laten slapen. Georgiërs zijn namelijk erg gastvrij.

Hotels zijn er voldoende in Georgië. Houd er wel rekening mee dat de meeste hotels niet bepaald luxe zijn.

> De Schuberth C3 helmen: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

De beste reistijd voor jouw motorvakantie

Wij raden je aan om jouw motorvakantie in Georgië in de lente of in de herfst te organiseren. Ga niet te vroeg in het jaar, want dan kunnen de bergpassen nog gesloten zijn in verband met lawinegevaar. Ga je in de winter naar Georgië, houd er dan rekening mee dat de meeste bergpassen gesloten zijn. Zonde als je door de bergen van Georgië wil rijden.

Motorhelmen

VINZ Kensal - Mat Zwart
VINZ Kensal - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Yari - Mat Zwart / Antraciet
Shark Evo ES Yari - Mat Zwart / Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,99 Vanaf  303,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 Mylo - Mat Zwart / Oranje
HJC CS-15 Mylo - Mat Zwart / Oranje
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,95 Vanaf  100,06
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Dit is misschien ook interessant: Motorvakantie Kazachstan!