Motorrijden in Estland: tips & praktische informatie

Estland ligt in het noordoostelijke deel van Europa. Het is het meest noordelijke land van de Baltische staten, waar ook Litouwen en Letland onder vallen. Door de jaren heen is het land steeds populairder geworden onder toeristen. Ook motorrijders trekken steeds vaker naar Estland voor een onvergetelijke vakantie op de motor.

Wat Estland zo leuk maakt als motorvakantiebestemming, is het feit dat het land zo veelzijdig is. Het land heeft enkele grote steden, waar vrijwel alle inwoners van Estland wonen, maar er zijn ook veel plattelandsgebieden. Omdat vrijwel alle inwoners van het land in de grote steden wonen, is het hier erg rustig. Rijd je met de motor door Estland, dan kom je zowel door drukke steden als door uitgestorven landbouwgebieden. Dit maakt het een leuke motorvakantiebestemming.

Een motorvakantie in Estland: van stad naar stad

Wil jij een motorvakantie in Estland organiseren? Dan raden wij je aan om van stad naar stad te rijden. Rijd je van stad naar stad, dan kom je namelijk zowel in de stedelijke gebieden als in de landbouwgebieden van Estland. Op deze manier kun je het veelzijdige Estland het beste leren kennen.

Motorrijden in Estland

Je kunt jouw motorvakantie het beste starten in Tallinn. Dit is de hoofdstad van Estland, waar maar liefst 60 procent van de inwoners van het land woonachtig is. In Tallinn maak je kennis met het stedelijke Estland, buiten de stad zie je direct hoe rustig de landbouwgebieden van Estland zijn. Vanuit Tallinn kun je naar Tartu, Narva, Kohtla-Järve en Pärnu rijden. Deze steden zijn minder groot en druk dan Tallinn, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.

Het wegennet van Estland

Het wegennet van Estland is erg goed. In het land liggen voornamelijk asfaltwegen, zeker in de directe omgeving van de grotere steden. Gravelwegen komen ook voor, maar deze vind je voornamelijk in kleinere dorpen. Gelukkig kan jouw motor deze wegen ook prima aan, als je maar niet te hard rijdt.

Goed om te weten: de autowegen in Estland zijn erg rustig. Houd er wel rekening mee dat fietsers deze wegen ook mogen gebruiken. Schrik dus niet als je onderweg een fietser tegenkomt.

De beste reistijd voor een motorvakantie in Estland

Vind je het belangrijk dat het mooi weer is tijdens jouw motorvakantie in Estland? Organiseer jouw motorvakantie dan in de late lente of in de zomer. In de herfst is het namelijk erg vochtig in het land. Dit maakt het motorrijden toch een stuk minder aangenaam. In de winter is het minder vochtig dan in de herfst, maar kan het wel erg koud worden. In de late lente en in de zomer is het droog en lekker warm: het ideale weer voor een fijne motorvakantie.

> Verzending = gratis: Bestel nu een Caberg Duke!

Wat moet ik zeker meenemen?

Naast de standaard bagage, zijn er enkele dingen die je zeker mee moet nemen als je met de motor door Estland gaat trekken. Het gaat om de volgende zaken:

  • Een EHBO-set.
  • Een reflecterend vest.
  • Crème tegen insectenbeten, zeker als je gaat kamperen.
  • Een kaart van het land.
  • Water. Het water uit de kraan is niet drinkbaar.

Motorhelmen

Shark Evo ES Blank - Zwart
Shark Evo ES Blank - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  329,99 Vanaf  263,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C70 Eura - Mat Zwart / Grijs
HJC C70 Eura - Mat Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,95 Vanaf  152,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 390 Beat - Zwart / Neon Geel
Scorpion EXO 390 Beat - Zwart / Neon Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,90 Vanaf  98,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Motorvakantie Faeröer eilanden!