Een motorvakantie op Cyprus: leuke routes en praktische tips

Je denkt niet zo snel aan Cyprus als je een motorvakantie wil organiseren, maar in feite is het eiland een zeer geschikte motorvakantiebestemming. In dit artikel lees je meer over het organiseren van een motorvakantie op Cyprus. Zo beschrijven we maar liefst zeven leuke motorroutes op het eiland, vertellen we je wanneer je het beste naar Cyprus kunt afreizen voor een motorvakantie en geven we je bovendien enkele praktische tips om jouw motorvakantie te laten slagen.

7x leuke motorroutes op Cyprus

Cyprus is niet zo groot, maar toch zijn er veel leuke motorroutes te vinden op het eiland. We willen je de volgende tien motorroutes op Cyprus graag tippen:

 • Van Voroklini naar Troodos en weer terug naar Voroklini. Totale afstand: 275 kilometer. Moeilijkheidsgraad: middelmatig.
 • Van Voroklini naar MMacheiras, Athienou en weer terug naar Voroklini. Totale afstand: 193 kilometer. Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.
 • Van Oroklini naar Protaras. Totale afstand: 99 kilometer. Moeilijkheidsgraad: middelmatig.
 • Vanuit Nicosia over Rizokárpaso Road. Totale afstand: 144 kilometer. Moeilijkheidsgraad: moeilijk.
 • Van Tala naar Evretou. Totale afstand: 108 kilometer. Moeilijkheidsgraad: middelmatig.
 • Van Pýla naar Marí. Totale afstand: 166 kilometer. Moeilijkheidsgraad: middelmatig.
 • Van Voroklini naar Frenaros en Paralimni, vervolgens terug naar Voroklini. Totale afstand: 85 kilometer. Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk.

Je kunt ervoor kiezen een enkele motorroute te volgen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere routes te volgen tijdens je motorvakantie. Wil je meerder motorroutes volgen? Dan raden wij je aan een vakantie in het plaatsje Voroklini te boeken. Zoals je in bovenstaand lijstje kunt zien, is dit plaatsje het startpunt van meerdere leuke motorroutes op het eiland.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een Shark helm!

Motorhelmen

HJC C70 Troky - Zwart / Rood
HJC C70 Troky - Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,95 Vanaf  139,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
VINZ Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
VINZ Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
Scorpion Exo-tech Solid - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

De beste reistijd voor jouw motorvakantie op Cyprus

Je kunt het beste naar Cyprus gaan in de maanden april, mei, september en oktober. Houd er wel rekening mee dat het warm is op Cyprus, ook als je buiten het hoogseizoen naar het eiland gaat. Ga je vooral voor de mooie natuur naar Cyprus? Dan raden wij je aan een motorvakantie te organiseren in april of mei. In deze maanden staan de vele bloemen op het eiland namelijk in bloei en dit geeft een prachtig zicht.

Let op: in januari en februari is het wat frisser in Cyprus, maar kan er wel sneeuw liggen op bepaalde delen van het eiland. Je kunt in deze maanden naar Cyprus gaan om de hitte te ontwijken, maar houd er wel rekening mee dat er in bepaalde gebieden sneeuw kan liggen.

Een motorvakantie op Cyprus: leuke routes en praktische tips

> Koop online de Shark Evo One 2 helm en profiteer van gratis verzending!

Praktische tips voor een geslaagde vakantie

Voor je jouw motorvakantie op Cyprus gaat organiseren, geven wij je graag nog enkele praktische tips voor een geslaagde motorvakantie.

 • Wil je een motor huren op Cyprus? Doe dit dan bij een betrouwbaar verhuurbedrijf, met goede reviews van andere toeristen. Neem van tevoren contact op met dit verhuurbedrijf om te achterhalen of er nog motoren beschikbaar zijn als jij op Cyprus bent.
 • Wil je je eigen motor meenemen naar Cyprus? Zoek dan een betrouwbaar bedrijf om je motor naar het eiland te brengen. Je kunt je motor bij sommige vliegmaatschappijen ook meenemen in het vliegtuig, maar dit is niet altijd mogelijk.
 • Check de weersverwachting kort voor je naar Cyprus gaat. Zo kun je jouw bagage nog beter inpakken.
 • Ga je in de zomer naar Cyprus en verwacht je hoge temperaturen? Neem dan alsnog een jasje mee. In de vroege ochtend en in de avond kan het fris worden op de motor, zeker in bepaalde gebieden op Cyprus. Een jasje is dan ook zeker geen overbodige luxe.
 • Stippel je motorroutes van tevoren uit. Dit is niet alleen leuk om te doen (hartstikke leuk die voorpret!), maar het is bovendien fijn om te weten waar je precies aan toe bent.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Lees ook eens: Motorvakantie Luxemburg!