Met de motor door Bulgarije: een mooie route en praktische tips

Wil je een bijzondere motorvakantie organiseren? Trek dan niet met de motor richting een standaard motorvakantie bestemming als Duitsland of Frankrijk, maar neem je motor mee naar Bulgarije. Hier is het niet alleen rustig op de weg (in ieder geval in grote delen van het land), maar rijd je bovendien door prachtige natuurgebieden. In dit artikel gaan we wat dieper in op het organiseren van een motorvakantie in Bulgarije.

Een motorvakantie in Bulgarije: is het iets voor mij?

Vind je het leuk om door groene natuurgebieden te rijden, ben je niet bang voor (soms vrij grote) gaten in de weg en vind je het leuk om af en toe offroad te rijden? Dan is Bulgarije zeker een aanrader als bestemming voor jouw motorvakantie. De natuur van het land is prachtig en hier geniet je zeker van tijdens jouw bijzondere motorvakantie. De wegen zijn niet altijd even goed, maar dit brengt juist ook leuke uitdagingen met zich mee. Al met al zeker een leuke bestemming voor de avontuurlijke motorrijder!

> De Shark Evo 3: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Aanrader: met de motor van Roemenië naar Bulgarije

Er lopen vele mooie motorroutes door Bulgarije. Een route die wij je willen aanraden, is de weg van het noorden naar Roemenië richting Bulgarije. Volg je deze route, dan kom je door de prachtige Karpaten en bovendien door de zogeheten Maramures regio. Je komt langs de stad Sighet, maar ook langs de minder bekende steden Sighisoara, Brasov en Sibiu. Zeker Sibiu is leuk om te zien, want deze stad wordt ook wel vergeleken met de prachtige stad Siena in Italië.

Met de motor door Bulgarije: een mooie route en praktische tips

Vanuit Sibiu rijd je door diverse bergpassen richting Bulgarije. Eenmaal in Bulgarije kun je helemaal zelf kiezen welke gebieden je per motor wil ontdekken. Er is genoeg moois te zien in het land, dus je kunt in feite wekenlang toeren in Bulgarije.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een Shark Drak helm!

Praktische tips voor een geslaagde vakantie

Bulgarije is een zeer geschikte bestemming voor jouw motorvakantie, maar het is wel belangrijk deze vakantie goed voor te bereiden. We geven je graag enkele tips.

  • Stippel de route van je motorvakantie van tevoren uit, het liefst op een duidelijke kaart. Neem een Bulgaarse kaart mee naast een Nederlandse kaart, zodat je ook kunt zien waar je bent als de bewegwijzering niet zo goed is. Op een Bulgaarse kaart kun je in ieder geval plaatsnamen herkennen.
  • Boek je accommodaties van tevoren. Ga je onderweg kamperen? Zoek dan campings op de route. Wildkamperen is wel toegestaan, maar dan wel met toestemming van de eventuele landeigenaar. Ook moet je 'discreet' blijven. Omdat dit een vrij vaag begrip is, raden wij je aan gewoon op campings te overnachten met je tentje.
  • Laat je motor goed nakijken voor vertrek. Zeker in de vele bergpassen in Bulgarije zijn geen monteur te vinden. In de grote steden red je je nog wel als je pech hebt, maar in een verlaten omgeving heb je een probleem.
  • Verdiep je in de Bulgaarse verkeersregels. Deze komen grotendeels overeen met de verkeersregels in Nederland, maar niet volledig. Verdiep je in de regels en je voorkomt dat je deze per ongeluk overtreedt.

Succes met de voorbereidingen!

Motorhelmen

Arai Chaser-X - Frost Black
Arai Chaser-X - Frost Black
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  569,- Vanaf  490,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C91 - Wit
HJC C91 - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,95 Vanaf  143,16
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Arai Concept-X - Speedblock Red
Arai Concept-X - Speedblock Red
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  729,- Vanaf  610,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook het artikel: Motorvakantie in Ierland!