Een motorvakantie in België: de leukste routes & handige tips

Wil je een motorvakantie in het buitenland organiseren, maar heb je geen zin om ver te moeten rijden naar jouw vakantiebestemming? Dan kun je een motorvakantie in ons buurland organiseren: het gezellige België. Omdat België zo dicht in de buurt ligt, kun je hier zelfs voor een dagje of een kort weekend met de motor naartoe. Daarnaast is de vakantiebestemming uitermate geschikt voor een langere motorvakantie in de buurt.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in België. Zo beschrijven we niet alleen enkele leuke motorroutes die door het land lopen, maar geven we je bovendien enkele tips om een geslaagde motorvakantie te organiseren.

De 3 leukste motorroutes in België

In België zijn tientallen leuke motorroutes uitgestippeld. We zetten de drie leukste routes voor je op een rijtje. Het gaat om een vrij korte route van 60 kilometer, een wat langere route van 150 kilometer en een lange route van 200 kilometer. Wil je een wat langere motorvakantie in België organiseren? Dan kun je ervoor kiezen om alle drie de motorroutes te volgen.

De drie leukste motorroutes in buurland België, zijn wat ons betreft de volgende:

  • De Havenroute (kort).
  • De motorroute langs de scheepsliften (middellang).
  • De motorroute langs Namen, Dinant en de Samsonvallei (lang).

In onderstaande alinea’s lees je meer over deze motorroutes.

> Bestel online de Shark Evoline 3 helmen: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

De Havenroute

De Havenroute is de kortste route die we in dit artikel beschrijven. Deze route is ongeveer 60 kilometer lang. De route start en eindigt in Antwerpen: een stad die je vanuit Nederland snel en gemakkelijk kunt bereiken.

Volg je deze route, dan rijd je door de diverse havens die je in Antwerpen vindt. Op een mooie dag kun je hier diverse schepen spotten, dit maakt de motorroute nog leuker om te volgen. Het wegdek op de route is niet altijd even goed, maar over het algemeen zijn de wegen prima. Goed om te weten: er wordt inmiddels hard gewerkt aan de wegen die nog niet zo goed zijn.

Een motorvakantie in België: de leukste routes & handige tips

De motorroute langs de scheepsliften

Niet alleen de eerste motorroute heeft iets met havens te maken: ook de tweede motorroute heeft een maritiem thema. Deze route brengt je namelijk naar de scheepsliften van Strèpy. Als je deze hebt bereikt, rijd je weer terug naar het startpunt van de route. Dit is Heverlee.

Goed om te weten: deze motorroute is vrij bochtig. Houd je niet zo van bochtige routes? Dan kun je beter een andere motorroute in België volgen. Houd er ook rekening mee dat de wegen op de route niet altijd even goed zijn.

> Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu het assortiment met Shark Drak helmen!

De motorroute langs Namen, Dinant en de Samsonvallei

De laatste motorroute die we in dit artikel beschrijven, is 200 kilometer lang. Deze route start in Korbeek-Lo en brengt je vrijwel direct in het Waals-Brabantse Hinterland. Onderweg kom je veel bochten tegen. Vanuit Hinterland rijd je door naar Namen, waar je een mooi uitzicht hebt op de Maas. Vervoglens rijd je verder naar Dinant en daarna naar Crupet. Vanuit Crupet kun je terugrijden naar het startpunt van de route.

Een motorvakantie in België organiseren: tips

Wil je een van bovenstaande motorroutes volgen? Lees dan eerst onderstaande tips en je weet zeker dat je een geslaagde motorvakantie in België organiseert.

  • Kijk je motor goed na voor vertrek, zeker als je van plan bent lang te gaan rijden.
  • Neem altijd warme kleding mee, ook als je in de zomer gaat toeren. Het kan zomaar flink afkoelen!
  • Neem eten en drinken mee voor onderweg. Handig als er even geen restaurantje in de buurt is en je honger of dorst hebt.

Motorhelmen

Shark Evo ES Kedje - Rood / Zwart
Shark Evo ES Kedje - Rood / Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,99 Vanaf  303,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Droid Blaze Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Antraciet
Caberg Droid Blaze Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart / Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,95 Vanaf  189,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C80 - Mat Grijs
HJC C80 - Mat Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,95 Vanaf  223,71
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om eens te bekijken: Motorvakantie Slovenië!