Tips en praktische informatie voor een motorvakantie in Azerbeidzjan

Veel mensen die een motorvakantie willen organiseren, trekken richting Duitsland, Engeland, Noorwegen, Frankrijk, Italië en Spanje. In deze landen kun je geweldig motorrijden, maar ook in het oosten kun je een onvergetelijke motorvakantie organiseren. Wil jij een keer een ander soort land verkennen op de motor? Organiseer dan een motorvakantie in Azerbeidzjan.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in dit prachtige land. Zo geven we niet alleen wat algemene informatie over Azerbeidzjan, maar lees je ook welke motorroutes je in dit land kunt volgen. Ook geven we wat praktische info voor jouw motorvakantie.

Azerbeidzjan: een korte kennismaking

Azerbeidzjan, ook wel de Republiek Azerbeidzjan genoemd, is het grootste land in de Kaukasus. Het land ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië, aan de Kaspische zee, Iran, Armenië, Georgië en Rusland.

motorvakantie in Azerbeidzjan

In vergelijking met diverse andere landen in de buurt, waaronder Armenië, is Azerbeidzjan vrij vlak. Het land heeft zeker bergachtige gebieden, maar het grootste deel van het land ligt onder zeeniveau. Vind je landen als Armenië iets te bergachtig voor een ontspannen motorvakantie, maar wil je wel in deze regio motorrijden? Dan is een motorvakantie in Azerbeidzjan zeker iets voor jou.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een HJC RPHA 11!

Leuke motorroutes in Azerbeidzjan

Als je een motorvakantie in Azerbeidzjan organiseert, kun je vele leuke motorroutes volgen. Je kunt je motorreis starten in de directe omgeving van Baku, ook wel Bakoe genoemd. Dit is de hoofdstad van Azerbeidzjan. In de hoofdstad maak je kennis met het drukke stadsleven van Azerbeidzjan, buiten de hoofdstad zie je de mooie landbouwgebieden van Azerbeidzjan. Een mooie combinatie!

Als je deze omgeving wel gezien hebt, kun je naar steden als Masalli, Bilesuvar, Yevlax, Saki, Zagatala en Agcabedi rijden. Houd er wel rekening mee dat de omgeving rond Baku een stuk toeristischer is. Hier vind je dan ook meer restaurants, hotels en andere horecagelegenheden dan in de rest van het land.

Je kunt ervoor kiezen met je motor in Azerbeidzjan te blijven, maar je kunt ook zowel Azerbeidzjan als de omringende landen verkennen. Vanuit Azerbeidzjan ben je in een mum van tijd in Armenië, Iran en Georgië. Vind je het leuk om meerdere landen aan te doen tijdens je motorvakantie, dan raden wij je aan Azerbeidzjan en een van deze andere landen te bezoeken met de motor.

> Bezorging = gratis: Bekijk nu ons assortiment met Schuberth C4 helmen!

Praktische informatie voor jouw motorvakantie in Azerbeidzjan

Voor we dit artikel afsluiten en jij je motorvakantie in Azerbeidzjan gaat organiseren, geven we je nog graag enkele praktische tips voor een geslaagde motorvakantie in Azerbeidzjan.

  • Bepaal in wat voor accommodaties je wil overnachten. Houd er rekening mee dat je, zeker in de minder dichtbevolkte gebieden van het land, niet zo veel hotels kunt vinden. Kamperen kan vrijwel overal.
  • Neem de juiste kleding mee. In de winter is het vrij fris in Azerbeidzjan, in de zomer kan het erg warm worden. Check de weersverwachting voor vertrek en pak de juiste kleding in.
  • Neem een EHBO-koffer mee. Zeker op het platteland zitten huisartsenpraktijken en ziekenhuizen niet altijd in de buurt.
  • Neem een reflecterend vest mee. De wegen in Azerbeidzjan zijn niet goed verlicht.

Motorhelmen

HJC C70 - Wit
HJC C70 - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,95 Vanaf  121,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C70 Eura - Mat Zwart / Grijs
HJC C70 Eura - Mat Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,95 Vanaf  152,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill 1.2 Nelum - Wit / Zwart / Roze
Shark Ridill 1.2 Nelum - Wit / Zwart / Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  189,99 Vanaf  151,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om te lezen: Motorvakantie in Bosnië!