Met de motor naar Armenië: leuke routes, handige informatie en praktische tips

Heb je landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje al een keer verkend op de motor? Dan kun je een iets minder voor de hand liggende bestemming kiezen voor jouw volgende motorvakantie. Wellicht is Armenië iets voor jou?

Armenië is groen, vrij rustig en toch uitdagend voor motorrijders. Het land heeft namelijk diverse steile bergen, die op de fiets vrijwel niet te beklimmen zijn. Gelukkig kom je met je krachtige motor wel omhoog. Eenmaal op de top, heb je een prachtig uitzicht op de groene natuur van het land. Meer weten over deze motorvakantiebestemming? Lees dan snel verder, want in dit artikel lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Armenië.

Algemene informatie over het land

Armenië wordt officieel de Republiek Armenië genoemd. Het is een bergachtig land, dat in de Zuidelijke Kaukasus ligt. Vanuit geografisch oogpunt hoort Armenië officieel bij Azië. Echter, in historische en culturele aspecten ziet het land zichzelf als Europees land.

In Armenië kun je geweldig motorrijden. Zeker als je het leuk vindt om door bergachtige gebieden te rijden, is deze motorvakantiebestemming echt iets voor jou. Daar komt nog bij dat er niet veel toeristen in Armenië komen. Dit maakt het eigenlijk extra leuk om deze onontdekte parel van Europa te verkennen.

> Kies zelf een aflevermoment en plek: Bestel nu een Shark Raw helm!

Motorroutes in Armenië

Eigenlijk maakt het niet uit welke motorroute je volgt tijdens jouw motorvakantie in Armenië. Het hele land is leuk om te verkennen. Zeker de bergachtige gebieden van Armenië zijn de moeite waard om per motor te ontdekken. Hier kom je ook fietsers tegen, maar zij hebben toch meer moeite om die steile bergen te beklimmen… Verder is het leuk om de omgeving rond de grote steden in Armenië te verkennen, zoals de hoofdstad Jerevan en de steden Gjoemri en Vanadzor.

Wil je niet alleen Armenië ontdekken, maar ook de omliggende landen? Start je motorvakantie dan in Georgië en ga Armenië binnen bij Muganlo. Nu kun je van Tashir naar Stepanavan rijden, om vervolgens naar de steden Vanadzor, Dilijan, Sevan, Jerevan, Artashat, Yeghegnadzor en Vayk te rijden. Vanuit Vayk kun je naar Goris en Berdzor rijden, om vervolgens weer terug te rijden naar Goris. Vanuit hier rijd je naar Kapan, Megri en Agarak. Vanuit Agarik kun je eventueel richting Iran rijden.

motorvakantie Armenië

Het wegennet van Armenië

Het wegennet van Armenië is absoluut niet te vergelijken met het weggennet van Nederland. Het wegennet bestaat voornamelijk uit rustige autowegen en kleine bergweggetjes. De bergweggetjes zijn over het algemeen niet verhard. De autowegen wel, maar deze zijn niet goed onderhouden. Dit maakt het motorrijden een stukje uitdagender, maar velen vinden dit juist leuk.

> Verzending = gratis: Koop nu online een Schuberth helm!

Met de motor naar Armenië: wat moet je meenemen?

Ga jij de uitdaging aan en ga je binnenkort met de motor naar Armenië? Dan vertellen wij je graag wat je zeker mee moet nemen:

  • Een EHBO-set.
  • Een reflecterend vest.
  • Een goede kaart.
  • Warme kleding (zeker als je de bergen in gaat!).

Om al je bagage veilig mee te kunnen nemen, raden wij je aan een bagagesysteem aan te schaffen.

Motorhelmen

Shark Ridill 1.2 Mecca - Wit / Zwart / Rood
Shark Ridill 1.2 Mecca - Wit / Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  189,99 Vanaf  151,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Blank - Mat Zwart
Shark Evo ES Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  329,99 Vanaf  263,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  299,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens dit artikel: Motorvakantie Azerbeidzjan!