Tien motorroutes door Nederland die je niet mag missen

Waarom naar het verre buitenland afreizen als je in eigen land prachtige plekken kan ontdekken? Nederland biedt, bij zomerse temperaturen, een schat aan mooie motorroutes die je als ervaren motorrijder zeker moet uitgeprobeerd hebben. Hieronder een korte opsomming van een aantal van deze verborgen schatten!

10 motorroutes door nederland

Het land van Maas en Waal

Rondom de Maas is het heerlijk rijden met de motor. Een prachtige route om te volgen stuurt je langs de Peel, Roermond en de mooie grensdorpen tussen de venen. Je kunt de Maas blijven volgen of toch even oversteken om een stukje Duitsland aan de andere kant te verkennen. Of kies voor een andere route, meer richting Noord Brabant langs de Bergse Maas en de Afgedamde Maas, die je langs kleine gezellige dorpjes voert en waar de heerlijke frisse wind van over het water voor de nodige afkoeling zorgt.

Wie houdt van Midden Nederland kiest liever voor motorroutes rond de omgeving rond de Betuwe met zijn oude kastelen en forten, geniet van de route die je langs de Linge voert en je even weer in de geschiedenis van de Lage Landen doet voelen. Ook vanuit Utrecht starten er een aantal prachtige routes, bijvoorbeeld via Nieuwegein, richting Woudenberg en Soest om via een oversteek van de Loosdrechtste Plassen te eindigen in Breukelen. Of kies vanuit Utrecht de andere richting, namelijk via Montvoort naar Oudewater en dan richting Gouda om dan terug te keren via de Polsbroekerdam om langs heerlijke dijkjes en rustige weggetjes terug te keren naar Montvoort.

> Op zoek naar een nieuwe helm om mee te touren? Bekijk dan snel onze integraalhelmen!

Noorderlingen

Ook in het Noorden van Nederland en rond de hoofdstad Amsterdam zijn er een aantal niet te missen routes. Een tocht langs de Hunebedden van Nederland doet onder meer de Friese dorpjes Hondsrug, Midlaren en Tynaarlo aan. Een rondje rond het Ijselmeer moet iedere Nederlandse motorrijder ooit minstens één maal in zijn leven doen, start hiervoor in Amsterdam en eindig in Almere. Geniet van het uitzicht, de frisse zeelucht en de rust van het water! Ontdek met de motor ook eens de streek rond het Sneekermeer, het Slotermeer, Fluessen en zak 's avonds af naar Leeuwarden voor een heerlijk avondmaal en een zacht bed.

> Goed communiceren met tot wel 40% korting: Sharktooth Prime!

Zeeland

Vergeet als laatste ook de heerlijke schiereilandjes van Zeeland niet, verdwaal tussen Vlissingen en Middelburg, zoek de zee op en geniet van de frisse zilte wind tijdens een zomerse rit, steek voor wat afwisseling even de Westerschelde over richting Terneuzen. Of verken de Deltawerken en dorpjes als Domburg, Veere, rij over de Brouwersdam en geniet na de rit van een heerlijk bord vis en zeevruchten met zicht op de Noordzee. Vakantie in eigen land is meer dan mogelijk met deze tien onvergetelijke motorroutes die je onze eigen mooie Nederlanden doen ontdekken en nooit meer vergeten!

> Al onze motorhelmen en crosshelmen heb je morgen al in huis!

Motorhelmen

Shark Skwal 2 Blank - Mat Zwart
Shark Skwal 2 Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  239,99 Vanaf  170,97
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Vinz Santiago - Mat Zwart (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Basic - Zilver
Schuberth C4 Basic - Zilver
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  499,95 Vanaf  379,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Is jouw motor al klaar voor het nieuwe seizoen? Bekijk hier onze tips om je voor te bereiden op het nieuwe motorseizoen!