Motorrijden over de beste weg ter wereld: Transfaragasan

Je hebt landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje al verkend op de motor, maar nu wil je eigenlijk naar een wat minder voor de hand liggende motorvakantiebestemming. Onze aanrader: Transfaragasan in Roemenië. Meer over deze bijzondere weg, lees je op deze pagina.

Over Transfaragasan

Transfaragasan is een weg die in de jaren 70 aangelegd werd in Roemenië. De weg fungeerde lang als militaire route door het bergachtige gebied van het land, maar wordt nu niet meer door militairen gebruikt. Als je nu naar Roemenië gaat om de Transfaragasan te verkennen, kom je voornamelijk motorrijders en wielrenners tegen. Voornamelijk onder motorrijders – ook uit Nederland – is deze weg erg populair.

Motorroute Transfagarasan Roemenië

Dit komt onder andere omdat de Transfaragasan zo veelzijdig is. Je komt vele haarspeldbochten tegen op de weg, maar ook gemakkelijke en prettige S-bochten. Verder loopt de weg door een prachtig en heel rustig gebied. Je zal je zeker niet vervelen als je met de motor over de Transfaragasan rijdt, want je kijkt continu om je heen.

De beste weg ter wereld

Het is moeilijk te beoordelen of het ook echt zo is, maar Jeremy Clarkson van Top Gear noemde de Transfaragasan in Roemenië ‘de beste weg ter wereld’. Van hem kunnen we in ieder geval iets aannemen, want voor zijn televisieprogramma heeft Jeremy Clarkson al vele wegen gezien én verkend. Dat Transfaragasan een goede weg is, is in ieder geval zeker.

> Verzending = gratis: Bekijk nu de Shark Evoline 3!

De beste tijd om de Transfaragasan te ontdekken

Wil jij de Transfaragasan ook een keer per motor verkennen? Dan is het belangrijk om te weten dat de weg niet altijd het gehele jaar door open is. Valt er sneeuw in Roemenië, dan moet de Transfaragasan afgesloten worden. Bij (hevige) sneeuwval is er namelijk veel kans op lawines. Niet echt prettig als je met de motor tussen de bergen door rijdt…

Daarom kun je jouw trip richting Roemenië het beste niet plannen in de maanden oktober, november, december, januari, februari, maart, april of mei. In de maanden juni, juli, augustus en september ligt er geen sneeuw in Roemenië en is de weg gegarandeerd vrij.

Wil je toch in de ‘risicoperiode’ naar Roemenië met de motor? Kijk dan op de website van de Roemeense VVV (Romania Tourism) of de Transfaragasan wel of niet geopend is. Doe dit voor je je vakantie boekt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je bij de Transfaragasan aankomt.

> De Shark Drak: Vandaag besteld = morgen in huis!

Met de motor naar Roemenië: 3 algemene tips

Voor je je motor uit de garage haalt om richting de Transfaragasan te rijden, is het verstandig onderstaande tips even door te lezen.

  • Neem warme kleding mee. In het berggebied van Roemenië kan het fris zijn, ook in de zomer.
  • Verdiep je even in de Roemeense verkeersregels. Deze zijn in sommige gevallen iets anders dan in Nederland. Het kan geen kwaad ze even te checken voor je met je motor op pad gaat.
  • Laat je motor even nakijken voor je vertrekt. Zo voorkom je dat je middenin het berggebied van Roemenië strandt met een kapotte motor. Ook is een extra veiligheidscheck nooit verkeerd.

Ook interessant: De Assiettapas in Italië!