Populaire motortrip: De Nürburgring Nordschleife

Heb je een dag vrij en zin in een echt te gekke motortrip? Vertrek dan vroeg en rijd (vanaf Utrecht) nog geen 300 kilometer naar de Duitse Eifel. De omgeving is schitterend en de wegen uitdagend, dus alleen dat is al een genot op zich. Maar je maakt je dag helemaal compleet door naar de Nürburgring te gaan en een ronde te rijden op dit legendarische circuit!

motorroute Nurburgring

Het circuit: De Nurburgring Nordschleife

In de Eifel, bij Nürburg, ligt het beruchte race circuit de Nürburgring-Nordschleife. Het omvat een officieel GP-circuit en de indrukwekkende Nordschleife. Het is, dat is in het verleden meermaals gebleken, geen ongevaarlijk circuit en daardoor heeft het een wereldwijde reputatie. Behalve als er een officiële race is, kun je een kaartje kopen en de baan opgaan. Maar ook als je zelf niet het circuit opgaat, zorgt de Eifel zelf en een bezoek aan het circuit al voor een onvergetelijke ervaring.

De Eifel is een landschap vol bochten, bergen en prachtige, slingerende wegen. Kortom, voor motorrijders een fantastische uitdagending. Bij het circuit kun je je vergapen aan de vele snelle auto's en er zijn winkels, entertainment en restaurants waar je je uitgebreid kunt vermaken. Alles staat er in het teken van de racesport.

Zelf het circuit op

Als je het aandurft kun je een kaartje kopen en zelf het race circuit de Nürburgring-Nordschleife opgaan. Het is een ronde van 20.1 kilometer en dat betekent 20.1 kilometer adrenaline, uitdaging en opperste concentratie! De Ring is één van de populairste en meest beruchte circuits van de wereld. Pas na zo'n 30 keer rijden begin je de baan een beetje te kennen. Wat het zo gevaarlijk maakt is dat er bijna nergens uitwijkmogelijkheden zijn en ook geen grindbakken of stapels banden om een eventuele klap op te vangen. Tot 1976 werd op het circuit ook de Formule-1 gereden. In dat jaar crashte echter de wereldberoemde coureur Niki Lauda en overleefde het nauwelijks. Sindsdien wordt het circuit niet meer voor de Formule 1 gebruikt.

Aangezien het officieel een openbare weg is, is de Nürburgring Nordschleife ook opgenomen in de meeste navigatiesystemen. Dat is iets waar jij handig gebruik van kunt maken, zodat je nooit met een onverwachte bocht geconfronteerd wordt, of wordt verrast door wat er ná die bocht komt. Vanwege de slechte reputatie van de Nürburger Ring hebben veel verzekeringen echter in hun clausules opgenomen dat ze schade, ontstaan op de Ring, niet dekken. Wel even iets om te checken dus!

> Bekijk onze motorhelmen en ga snel op pad: Profiteer ook van gratis verzending!

Voorbereiden

Voor een ritje op zo'n uitdagend circuit moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Check voor je vertrek thuis het profiel en de spanning van je banden en controleer je remmen. Zorg voor goede, leren motorkleding. Op het circuit zelf moet je eerst je banden warm rijden en kijk je regelmatig in je spiegels, aangezien je op een openbare weg rijdt en er veel ander, snel verkeer is. Na afloop vergeet je uiteraard niet om een mooie sticker te kopen!

Je kunt kiezen voor verschillende type motorhelmen: