Met de motor naar Madrid: tips & tricks

Je kunt naar Madrid vliegen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de motor naar de Spaanse hoofdstad te rijden. Doe je niets liever dan motorrijden, dan is dit een absolute aanrader. Je rijdt door prachtige Spaanse landschappen en aan het einde van je lange rit ben je in de bruisende hoofdstad van het land. De ideale combinatie!

In dit artikel lees je meer over de motorreis naar Madrid. Zo lees je welke routes je richting de Spaanse hoofdstad voeren, maar krijg je ook enkele praktische tips voor een geslaagde motorvakantie.

Motorroute Madrid

Motorroutes richting Madrid

Er zijn vele verschillende motorroutes die je vanuit Nederland naar het Spaanse Madrid voeren. Houd er rekening mee dat Madrid ruim 1700 kilometer van Nederland verwijderd is. Je bent dus wel even onderweg als je vanuit je woonplaats naar deze stad wil rijden.

Vanuit Nederland reis je eerst door België en Frankrijk, om vervolgens Spanje in te rijden. Eenmaal in Spanje kun je gewoon over de snelweg naar Madrid rijden. En vind je het leuker om over de provinciale weg naar Madrid te toeren? Dan is dit ook mogelijk. In dit geval ben je wel iets langer onderweg. Overigens hoef je voor de omgeving niet over de provinciale wegen in Spanje te rijden. De meeste snelwegen zijn namelijk vrij rustig en liggen in een mooie omgeving.

Tijdens je motortocht moet je meerdere keren ergens overnachten. Wij raden je aan om van tevoren te bepalen in welke steden je dit gaat doen. Het is verstandig je accommodaties van tevoren vast te leggen, zodat je na een lange dag op de motor weet waar je kunt slapen en hier direct naartoe kunt rijden.

Motorhelmen

Shark Evojet Blank - Wit
Shark Evojet Blank - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,99 Vanaf  223,71
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  139,90 Vanaf  109,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Duke II Smart - Zwart
Caberg Duke II Smart - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,95 Vanaf  143,60
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Deze maand: Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de HJC motorhelm!

Met de motor naar Madrid: 5 belangrijke tips

Ben jij van plan om die lange motortocht vanuit Nederland naar Madrid te maken? Lees dan eerst onderstaande tips. Deze tips helpen je namelijk een geslaagde motorvakantie te organiseren.

  • Hak de route op in realistische delen. Ook als je van motorrijden houdt, is het belangrijk op tijd rust te nemen. Je kunt beter een dag langer onderweg zijn en écht van je motorvakantie genieten, dan doodmoe op de motor zitten.
  • Stippel je route van tevoren alvast uit. Je hoeft niet iedere weg uit je hoofd te kennen, maar het is bijvoorbeeld wel fijn om te weten in welke steden je gaat overnachten.
  • Laat je motor nakijken voor vertrek. Zo weet je zeker dat je met een veilig voertuig op pad gaat en je niet langs de weg komt te staan met pech.
  • Houd rekening met het klimaat. In de zomer is het warm, in de winter kan het erg koud zijn. Pak hier je bagage slim op in.
  • Oefen met het rijden van lange afstanden. Heb je nog nooit een echt lange afstand gereden? Dan is het geen overbodige luxe om dit enkele keren te doen voor je richting Madrid gaat.

Tot slot is het verstandig altijd wat eten en drinken mee te nemen op de motor. Is er nergens een winkel of restaurant in de buurt, dan heb je in ieder geval iets bij je.

> De HJC IS-17 helm: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Ook interessant: De motorroute Sa Calobra op Mallorca!