Motorrijden op Isle of Man: Mountain Course

Wil je een keer over een straatcircuit racen met je motor? Dan ga je naar het eiland Isle of Man, in het Nederlands ook wel ‘Man’ genoemd. Hier vind je namelijk het oudste motorcircuit dat nog in gebruik is: de Mountain Course.

In dit artikel lees je meer over het eiland Isle of Man en uiteraard de indrukwekkende Mountain Course. Ook krijg je enkele handige tips om je goed voor te bereiden op jouw motorvakantie op het eiland.

Motorroute Isle of Man

Isle of Man

Isle of Man is een eiland dat tussen Ierland en het Verenigd Koninkrijk in ligt. Het eiland is ruim 500 vierkante kilometer groot en prachtig groen. Je vindt er diverse grotere steden en vele kleine dorpen, maar over het algemeen is het absoluut niet druk op het eiland. Je kunt hier dan ook heerlijk motorrijden, zonder je iets aan te trekken van andere weggebruikers. Deze zijn er namelijk vrijwel niet.

Goed om te weten: Isle of Man kent geen maximumsnelheid. Alleen binnen de bebouwde kom van een stad of dorp mag je niet harder dan 48 kilometer per uur rijden, maar daarbuiten kun je je helemaal uitleven.

Motorhelmen

Scorpion EXO 390 Solid - Wit
Scorpion EXO 390 Solid - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,90 Vanaf  89,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO 490 Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  139,90 Vanaf  109,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-tech Square - Mat Zwart / Rood
Scorpion Exo-tech Square - Mat Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  349,90 Vanaf  314,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De systeemhelm HJC: Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Mountain Course

Mountain Course is niet zomaar een straatcircuit, maar betreft het oudste circuit dat vandaag de dag nog altijd in gebruik is. Al vanaf 1911 wordt ieder jaar de Tourist Trophy, ook wel TT, op het circuit gereden.

De Mountain Course is 60 kilometer lang en loopt over het gehele eiland heen. De route brengt je door dorpjes, maar ook door indrukwekkende bergen en over kleine bruggetjes. Omdat de route erg veelzijdig is, is deze erg populair. En omdat je zelf kunt kiezen hoe hard je over de route rijdt, kan het ook voor de gevorderde motorrijder uitdagend zijn om de Mountain Course te volgen.

Op motorvakantie: 3 tips voor een goede voorbereiding

Wil jij binnenkort met je motor richting Isle of Man om de Mountain Course te rijden? Dan is het belangrijk om je enigszins voor te bereiden op je motorreis. Oefenen met rijden is waarschijnlijk niet meer echt nodig, maar er zijn wel andere dingen die je kunt doen voor een goede voorbereiding.

  • Regel je accommodatie van tevoren. Er zijn niet zo veel hotels op Isle of Man. Zeker als je in de buurt van de Mountain Course wil overnachten, is het goed jouw accommodatie van tevoren te reserveren.
  • Check de weersverwachting. Het kan fris worden op Isle of Man, zeker in het najaar. Check de weersverwachting en je weet zeker dat je de juiste spullen meeneemt voor je motorvakantie.
  • Zoek alvast een verhuurbedrijf om een motor te huren. Het is lastig om je eigen motor mee te nemen naar Isle of Man, dus je kunt beter een motor huren. Zoek wel alvast voor vertrek uit bij welk verhuurbedrijf je jouw motor gaat huren.

Extra tip voor als je eenmaal op Isle of Man bent: laat je niet helemaal gaan. Er is geen maximumsnelheid op het eiland, maar je wil natuurlijk wel veilig motorrijden. Best iets harder rijden dan je gewend bent is prima, maar ga niet te ver.

> Kortingen tot wel 40%: De motorhelm HJC!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook de motorroute Col de la Bonette in Frankrijk!