Motorrijden in Slovenië: naar de top van de Mangart

De meeste mensen die een motorvakantie willen boeken, hebben landen als Frankrijk, Spanje en Italië op hun lijstje staan. In deze landen kun je inderdaad fijn motorrijden, maar ook Slovenië is een echte aanrader. Dit land staat bij een stuk minder motorrijders op het lijstje. Zonde, want zeker de motorroute naar de top van de Mangart is de moeite waard.

Op deze pagina lees je meer over deze motorroute. Wil jij wellicht met de motor richting Slovenië? Dan is de info op deze pagina zeker interessant voor jou.

Over de Mangart

De Mangart is een berg die je in de Julische Alpen vindt. De berg ligt op de grens van Italië en Slovenië en is bijna 2700 meter hoog. Het is een van de hoogste bergen die je in de Julische Alpen tegenkomt. Daar komt nog bij dat de berg vrij steil de hoogte in gaat, namelijk met een gemiddelde stijgingspercentage van 9 procent. Sommige delen van de weg die over de berg loopt, zijn nog steiler.

Motorroute Mangart Slovenië

Met de motor naar de top van de Mangart

Je kunt de top van de Mangart met de motor bereiken. Dit doe je door de steile weg die over de Mangart loopt, ongeveer 11 kilometer te volgen. Dit lijkt niet zo ver, maar de route over de Mangart is echt een uitdaging. Niet alleen omdat de weg over de berg zo steil omhoog gaat, maar ook omdat deze op sommige delen erg smal is.

> Kortingen oplopend tot wel 40%: Bekijk nu de HJC helm!

Tijdens je motortocht heb je niet echt tijd om op te kijken, maar eigenlijk is het zonde om gewoon in één keer door te rijden. De omgeving van de Mangart is namelijk prachtig en tijdens je motortocht word je op indrukwekkende uitzichten getrakteerd. Wij raden je dan ook aan om de weg naar de top lekker op je gemakje te volgen. Door af en toe te stoppen, kun je goed van de omgeving genieten en de uitzichten echt in je opnemen. Eenmaal op de top van de berg is het uitzicht uiteraard het mooist. Bij mooi weer zie je niet alleen een groot deel van Slovenië, maar zie je bovendien Italië en zelfs Oostenrijk.

Motorhelmen

HJC C80 - Mat Zwart
HJC C80 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  249,95 Vanaf  199,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Blauw
HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,95 Vanaf  89,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO-920 EVO Solid - Mat Antraciet
Scorpion EXO-920 EVO Solid - Mat Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,90 Vanaf  143,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De Shark Drak helm: Profiteer nu van gratis verzending op het gehele assortiment!

Tips voor een veilige motortocht

De route naar de tocht van de Mangart is prachtig, maar wel een uitdaging. Wij geven je graag enkele tips om deze motorroute veilig te kunnen volgen.

  • Laat je niet afleiden door het mooie uitzicht. Als je even om je heen wil kijken, kun je beter stoppen.
  • Houd rekening met tegenliggers. Jij bent niet de enige die over de Mangart rijdt. Tegenliggers zie je niet altijd goed aankomen op deze weg.
  • Rijd de route wat langzamer. Zo kun je nog voorzichtiger rijden. Bovendien is het geen straf om extra lang over deze route te doen.

Verder is het verstandig om je motor voor vertrek goed na te laten kijken op eventuele verborgen gebreken. Zo weet je zeker dat je met een veilige motor op pad kunt en niet op de Mangart stil komt te staan. Heeft je motor binnenkort toch een grote beurt nodig? Dan kun je deze beter iets vervroegen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Toch een andere motorroute: Bekijk de Grossglockner motorroute in Oostenrijk!