Motorrijden langs de Amalfikust in Italië

De meeste motorrijders gaan naar Duitsland of Frankrijk voor een motorvakantie in Europa, maar ook in Italië kun je heerlijk rijden. Vind je het leuk om langs de kust te rijden? Volg dan de motorroute langs de Amalfikust. Meer over deze route, lees je op deze pagina.

Over de Amalfikust

De Amalfikust wordt in het Italiaans ook wel Costiera Amalfitana genoemd. De kust ligt in de provincie Salerno, in het zuidwesten van het land. Leuk feitje: de kust staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier staan alleen hele mooie en bijzondere plekken op, dus je kunt zeker stellen dat de Amalfikust een unieke plek is.

Langs de Amalfikust vind je rotsachtige bergen, heuvelruggen, kliffen en schattige dorpjes. Volg je de motorroute langs de kust, dan zie je hoe gevarieerd deze prachtige Italiaanse kust is.

Motorroute Amalfi Italië

Motorrijden langs de Amalfikust

Je kunt de gehele kustlijn volgen op de motor, als je dit wil. Wil je iets liever wat korter motorrijden, dan volg je een deel van de kustlijn. Het maakt niet uit waar je langs de Amalfikust gaat rijden: je hebt tijdens je rit een prachtig uitzicht.

Wel moet je goed opletten als je langs de Amalfikust rijdt. De route bestaat namelijk voor een groot deel uit scherpe bochten en smalle wegen. Echt continu genieten van het uitzicht is dus niet mogelijk, maar je hebt genoeg tijd om toch genoeg van de omgeving te genieten.

Tip: stop af en toe even, zodat je even van de omgeving kunt genieten zonder je continu op de weg te moeten concentreren. Zo kun je je concentratie ook weer even ‘opladen’, om weer geconcentreerd op weg te kunnen gaan als je klaar bent met het genieten van het uitzicht.

Motorhelmen

Shark Evo ES Endless - Wit / Zwart / Rood
Shark Evo ES Endless - Wit / Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,99 Vanaf  287,63
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill 1.2 Mecca - Mat Zwart / Antraciet / Zilver
Shark Ridill 1.2 Mecca - Mat Zwart / Antraciet / Zilver
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  189,99 Vanaf  148,36
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Geel / Zilver
Shark Evo ES Yari - Mat Antraciet / Geel / Zilver
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,99 Vanaf  287,63
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De HJC RPHA 11 helmen: Bezorging = gratis!

Op motorvakantie in Italië: 3 praktische tips

Ga jij binnenkort naar Italië met de motor om (onder andere) de motorroute langs de Amalfikust te volgen? Lees dan eerst onderstaande tips.

  • Ga liever net buiten het seizoen op motorvakantie. Dan is het wat rustiger in Italië (ook op de weg!) en is het bovendien minder warm.
  • Boek je accommodaties van tevoren, zeker als je toch in het hoogseizoen op motorvakantie gaat. Italië is een populair land onder toeristen: hotels zitten al snel vol.
  • Laat je motor goed nakijken voor je op vakantie gaat. Je wil natuurlijk wel een veilige motor meenemen op motorvakantie. Ook is het vervelend als je door een verborgen gebrek stil komt te staan langs de Amalfikust.

Verder is het goed om de weersverwachting te controleren voor je op vakantie gaat. Zo weet je precies wat je mee moet nemen en dit is handig, want je kunt niet zo veel bagage meenemen op de motor. Het is zonde om je bagage vol te stoppen met warme kleding als je in het hoogseizoen naar Italië gaat. Aan de andere kant is het ook zonde om alleen warme kleding mee te nemen als je in een iets koudere periode naar Italië gaat en je daar niet goed kunt kleden. Check de weersverwachting enkele dagen voor vertrek en je kunt je bagage hier zo goed mogelijk op afstemmen.

> Motorhoes kopen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

De motorroute Silvretta Oostenrijk: Een bijzondere route!