Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Is een motorrijbewijs ook in het buitenland geldig?

Veel motorrijders kiezen er een keer voor om op vakantie te gaan met de motor. Of zij willen gewoon een keer een lange tocht gaan rijden. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat rijden in het buitenland. Een daarvan is of je rijbewijs wel geldig is in het buitenland.

Rijden in de EU

In alle landen van de Europese Unie mag je rijden met een geldig Nederlands rijbewijs. Buiten landen van de Europese Unie heb je vaak een internationaal rijbewijs nodig. Wanneer je voor een langere tijd naar het buitenland gaat gelden er vaak weer andere regels.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Wonen in ander EU-land met Nederlands rijbewijs

Wanneer je in een ander land van de Europese Unie gaat wonen, kun je gewoon blijven rijden met jouw Nederlandse rijbewijs. Pas wanneer dat rijbewijs verloopt kun je in het land waar je verblijft een nieuw rijbewijs aanvragen. Mocht je vervolgens weer naar Nederland verhuizen, dan kun je hier jouw buitenlandse rijbewijs weer omruilen voor een Nederlandse versie.

> zoek je nog een nieuwe motorhelm of nieuwe scooterhelm? Klik op de link. Vóór 23.59 uur besteld = volgende dag in huis.

Motorrijbewijs niet overal erkend

Het ligt heel erg aan het feit naar welk land je gaat. In veel landen van de Europese Unie wordt jouw motorrijbewijs gewoon erkend, maar in veel Aziatische landen is dit bijvoorbeeld niet het geval. En hier is het nog oppassen ook. In Vietnam bijvoorbeeld gelden er strenge straffen op het rijden ''zonder rijbewijs''. Je hebt daar een nationaal rijbewijs nodig. Let dus goed op als jij daar een motor wil huren om rond te rijden, want dit mag dus eigenlijk helemaal niet! Het is dus in landen van de Europese Unie geen probleem om rond te rijden met je Nederlandse motorrijbewijs. In landen die buiten de Europese Unie vallen is het wel even oppassen. Zeker in landen met strenge wetgeving kan je een flinke boete of zelfs gevangenisstraf te wachten staan als jij rondrijdt -of erger nog- een ongeluk maakt.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

> lees meer: met je motor de wereld rond reizen

 

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen