De beste motornavigatie voor echte road trippers

Iedereen heeft zijn eigen redenen om een motor te bezitten. Voor de één vergemakkelijkt het rijden in de files voor het dagelijkse woon-werkverkeer. De ander houdt van sportief rijden op circuit waar je alle remmen los mag gooien. Anderen dromen van lange road trips, verdwalen langs mooie routes, speciaal uitgestippeld voor motorrijders. Dankzij een goede motornavigatie hoef je amper nog je route te plannen. Een overzicht van de beste motornavigatiesystemen op een rijtje gezet!

TomTom VIO Black

TomTom VIO Black, die je koopt voor ongeveer 160 euro, is meteen ook het goedkoopste toestelletje uit de reeks. Ideaal voor motorrijders die geen groot systeem aan hun voertuig kunnen bevestigen. De navigatie werkt met behulp van een app op je smartphone die je via Bluetooth connecteert met de TomTom. Krijg meteen de juiste verkeersinformatie door op een toestel dat perfect waterproof is en vlot te monteren op jouw motor. Specifiek ontworpen voor het vlotte gebruik op tweewielers.

Motornavigatie welke merken spelen een rol

TomTom Rider 40

Deze TomTom geeft je als motorrijder echt waar voor je geld. Met een richtprijs van 300 euro is deze motornavigatie correct geprijsd. Jij geeft aan waar je graag naartoe wilt en de TomTom zoekt voor jou een mooie route langs wegen met een moeilijkheidsgraad die je zelf selecteert. De connectie met je smartphone zorgt voor een constante update van de verkeersinformatie. Ideaal ook voor tijdens de spits. Dit toestel kan de hardere weersomstandigheden aan en de touch schreen is vlotjes te bedienen met je motorhandschoenen aan.

Garmin Zumo 345 LM

De Garmin Zumo is een klassieker onder de motornavigatiesystemen. De Adventurous Routing functie op dit systeem brengt je, zoals de naam het zelf zegt, overal waar het gewone verkeer niet komt. Mooie schilderachtige routes die saaie snelwegen vermijden en je toch op je locatie brengen. Sluit via een Bluetooth connectie aan met je smartphone voor je favoriete muziek of om handsfree te bellen. Dit toestel is met zijn richtprijs van 350 euro de duurste in deze reeks, maar absoluut zijn geld waard.

> Schuberth motorhelmen: vandaag besteld, morgen in huis!

Een opsomming

Wat maakt dat merken als TomTom en Garmin een ideale motornavigatie vormen? Een kleine opsomming van belangrijke punten waar je als motorrijder moet op letten als je een nieuwe motornavigatie wilt kopen:

  • Bluetooth connectie voor extra functionaliteiten zoals muziek, handsfree bellen, gesproken navigatie,...
  • Displays te bedienen met motorhandschoenen
  • Routes kunnen aangepast worden zodat je langs mooie kronkelende wegen rijdt indien gewenst en snelwegen vermijdt
  • Makkelijk te installeren op je motor
  • Bestand tegen verschillende weersomstandigheden

> Motorhelm kopen: gratis verzending en tot 40% korting!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

Wat is een goede scooternavigatie? Lees het hier!