Hoe neem je een motorhelm mee in het vliegtuig?

Wie op reis gaat met het vliegtuig met als doel om op de plaats van bestemming motor te gaan rijden, kan uiteraard het beste de eigen motorhelm meenemen. Er zijn verschillende manieren om een motorhelm en uiteraard ook motorkleding mee te nemen in het vliegtuig, zodat er met de persoonlijke voorkeur voor vervoer rekening kan worden gehouden. Het is altijd aan te raden om de voorwaarden van de betreffende vliegtuigmaatschappij door te nemen ten aanzien van het vervoer van bagage. De bagage die meegaat als handbagage moet bijvoorbeeld aan bepaalde afmetingen voldoen en mag niet meer dan een bepaald gewicht bedragen. Bovendien kunnen er voorwaarden gelden voor het vervoer van speciale bagage.

Motorhelm vliegtuig

Een simpele manier om de motorhelm mee in het vliegtuig te nemen, is door de helm in de handbagage te vervoeren. Het is daarbij wel van belang om op de maximale afmetingen te letten en op het maximale gewicht dat mag worden meegenomen. Bij het alleen reizen met handbagage zonder koffer blijft er met het meenemen van de helm uiteraard weinig ruimte over om andere spullen mee te nemen.

Er zijn vliegtuigmaatschappijen die het toestaan om naast de normale handbagage nog een extra stuk mee te nemen. Dit is uiteraard de beste manier om de motorhelm mee in de lucht te nemen. De handbagage kan dan gewoon gevuld worden en de motorhelm kan in een aparte tas of in de hand worden meegenomen aan boord van het vliegtuig.

Er is nog een andere optie om motorhelmen mee te nemen op een vlucht en dat is door de helm in de koffer te plaatsen die in het bagageruim terechtkomt. Het is dan wel aan te raden om ervoor te zorgen dat de helm niet onderweg beschadigd kan raken, want er wordt uiteraard niet altijd even zachtzinnig omgegaan met de verplaatsing van koffers.

Als de helm als extra stuk meegenomen wordt in het vliegtuig wordt altijd aangeraden om een beschermhoes of speciale tas te gebruiken om daarmee beschadiging te voorkomen. De helm kan dan in het vak boven de stoelen worden opgeborgen, zodat het niet nodig is er de hele vlucht mee in de hand te zitten.

Er zijn in iedere geval meerdere opties om de motorhelm in het vliegtuig mee te nemen. Aangezien iedere luchtvaartmaatschappij weer andere regels kan stellen aan het vervoer van handbagage en koffers in het kofferruim wordt welk altijd aangeraden om de voorwaarden daarvoor door te nemen. Zo kom je op het vliegveld niet voor verrassingen te staan. Indien de heenvlucht met een andere vliegtuigmaatschappij plaatsvindt als de terugvlucht wordt uiteraard aangeraden om na te gaan of er verschillen zijn in de voorwaarden van het vervoer van handbagage en koffers. 

Nieuwe helm kopen? Lees hier de tips voor de aanschaf van een nieuwe motorhelm.

Motorhelmen

Shark Evojet Blank - Mat Zwart
Shark Evojet Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,99 Vanaf  239,69
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C91 - Wit
HJC C91 - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,95 Vanaf  143,16
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  339,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

 > Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu de Enduro helmen!

Motorkleding en vliegtuig

Indien er naast de motorhelm ook een volledige uitrusting aan motorkleding mee het vliegtuig in wordt meegenomen, dan zijn er eveneens verschillende opties beschikbaar. Het is natuurlijk het handigst als de motorkleding in de koffer kan worden vervoerd, maar als dat problemen oplevert ten opzichte van het gewicht of de ruimte voor overige kleding, dan kan een alternatief worden gezocht.

Het is uiteraard altijd mogelijk om motorkleding als extra bagage te laten vervoeren in het kofferruim, maar er dient dan wel rekening gehouden te worden met extra kosten. Als de voorkeur uitgaat naar het niet betalen van extra kosten, dan bestaat er nog een optie. Deze optie is echter wel minder comfortabel. Wil je weten hoe je je helm kan schoonmaken? .

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen