Maak je motor klaar voor de zomer!

Als de zon door de wolken piept begint het weer volop te kriebelen. De motor kan weer van stal en de heerlijke weekendritjes zullen mekaar al snel weer opvolgen. Om niet voor verrassingen te staan is het zeker aangewezen om je motor nog even een ruime checkbeurt te geven alvorens je op de weg te begeven. Enkele aandachtspunten die door jou of je reparateur even moeten overlopen worden!

Je motor klaarmaken voor het seizoen

De motor

  • De accu: wie zijn motor zelden gebruikt tijdens de koudere maanden kan in de lente een platte batterij ontdekken. Dit is op zich geen probleem, maar zorg ervoor dat de accu weer volledig is opgeladen alvorens de weg op te gaan om de levensduur van de accu optimaal te houden.
  • De verlichting: een kleine check van alle lichten van je motor is snel gebeurd en heel belangrijk. Je wilt altijd duidelijk zichtbaar zijn voor anderen in het verkeer én uiteraard ook zelf goed kunnen zien, remlichten, achterlichten, richtingaanwijzers,... even een korte controle voor de optimale veiligheid.
  • De banden: banden die lang niet gebruikt werden kunnen uitdrogen. Om droogrot te voorkomen kun je voor de winter je banden in plastic zakken beschermen. Controleer zeker de kwaliteit van het rubber, banden die regelmatig gebruikt worden zullen, gek genoeg, minder snel uitdrogen. Naast de kwaliteit van de rubber ga je ook even na als de bandenspanning nog correct is. Een goede bandenspanning helpt slippen en slijtage te voorkomen en helpt je benzineverbruik te verminderen.
  • De vloeistoffen: Je motor heeft wel enkele vloeistoffen en het is belangrijk om even na te gaan als deze nog optimaal zijn. Check in eerste instantie op natte vlekken onder de motor om je ervan te verzekeren dat er geen lekkages zitten. Indien dit wel het geval is, zoek je de boosdoener op, misschien moet je wel een paar rubbertjes vervangen. Daarnaast controleer je de kwaliteit van de vloeistoffen. Remvloeistof met luchtbelletjes verliest aan kwaliteit en kan beter vervangen worden, kijk ook het oliepeil na en vervang eventueel de filter

> Gratis thuisbezorgd: De populaire shark helmen!

De papieren en administratie

  • De verzekering: zijn je verzekeringspapieren nog in orde? Misschien is je contract van wegenhulp aan vernieuwing toe of ga je naar het buitenland en heb je een extra verzekering nodig. Kijk dit zeker na en zorg dat de nodige papieren in de koffer van je motor aanwezig zijn in geval van controle.
  • De keuring: moet je motor voor dit jaar nog naar de keuring of zijn alle correcte verplichtingen vervuld?

Een kleine checklist die grote problemen helpt vermijden!

> Is je motor klaar voor de zomer? Bekijk dan eens een nieuwe motorhelm voor het nieuwe seizoen!

Motorhelmen

Vinz Pilgrim - Fluor Geel
Vinz Pilgrim - Fluor Geel
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  339,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 - Wit
Schuberth C4 - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  649,95 Vanaf  349,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*