De Shark Varial crosshelm: Op werkdagen binnen 24 uur geleverd!

De Varial helm van Shark is de ultieme crosshelm met verschillende moderne technieken. De belangrijkste hiervan Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren

1 product

Filteren
is dat de buitenschaal is gemaakt van zeer sterk fiberglas. Een crosshelm wordt vaak gebruikt bij off-road motorrijden. Dit betekent dat je sneller kunt vallen, door bosjes rijdt of takken tegen je gezicht kunt krijgen. Het is daarom belangrijk om een sterke helm te dragen die goed tegen een stootje kan. Deze Shark Varial helm is daarom een perfecte keuze. Daarnaast heeft fiberglas het voordeel dat het materiaal erg licht is. Dit betekent dat je de crosshelm Varial, in tegenstelling tot andere crosshelmen, bijna niet op je hoofd voelt zitten. Dit verbetert het comfort van de Shark helm enorm!

De Shark Varial crosshelm: Een geschikte helm voor brildragers

De Varial helm van Shark is niet voorzien van een vizier. Dit betekent dat als je iets voor je ogen wil hebben tijdens het rijden, dat je een bril op moet doen. Dit kan een crossbril zijn met een brede band die om de helm gaat. Hierdoor heb je geen last van de band om het hoofd. Ook blijft de bril bij een bevestiging om de helm vaak goed op zijn plaats zitten. Bij deze crosshelm van Shark is het echter ook mogelijk om een bril met pootjes te dragen. Dit kan een zonnebril zijn, maar ook een bril op sterkte. De uitsparing in de wangkussens zorgen er namelijk voor dat er ruimte is voor de brilpootjes, waardoor de bril niet tegen het gezicht aandrukt. Dit is het zogenoemde EasyFit systeem van Shark. Ideaal voor brildragers dus!

Hoe bepaal je de helmmaat?

Het is belangrijk om de juiste maat helm te dragen op de motor of scooter. Een te grote helm kan namelijk door de wind naar achteren worden getrokken. Dit rijdt erg oncomfortabel. De juiste helmmaat zorgt er daarom voor dat een helm stabiel blijft, zelfs op hoge snelheid. Een te kleine helm zal niet door de wind naar achteren worden getrokken. Bij een te kleine helm kun je een ander probleem ondervinden. Zo kan een te kleine helm vervelend op het hoofd drukken. Dit kan uiteindelijk zelfs tot hoofdpijn leiden. Ook dit zorgt voor ongemak tijdens een motorrit of scooterrit. Meet daarom eerst de omtrek van je hoofd goed op voordat je een helm koopt. Hierdoor weet je bijna zeker dat je een helm koopt die prettig op jouw hoofd zit. Bekijk hieronder de belangrijkste tips om de omtrek van je hoofd op te meten.

  • Gebruik een flexibel meetlint
  • Plaats het meetlint ongeveer 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen
  • Meet de omtrek van het voorhoofd
  • Lees de omtrek af bij de hoeveelheid centimeters
  • Bekijk bij de beschikbare maten van de helm of de juiste maat nog beschikbaar is

Bekijk ook eens deze modellen:

Shark Varial helmen: Binnen 24 uur bezorgd!

Als je op zoek bent naar een crosshelm, dan is een Shark Varial helm een uitstekende keuze voor jou. De helm is namelijk erg modern, waarbij het draagcomfort hoog in het vaandel staat. Door deze moderne technieken zitten de Shark Varial helmen erg prettig, waardoor je de helmen voor langere tijd kunt dragen. Twijfel daarom niet langer, want veel beter ga je een crosshelm niet krijgen. Bij een bestelling op HelmOnline profiteer je daarnaast van vele voordelen. Zo kan de helm Shark Varial al binnen 24 uur in jouw bezit zijn! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een bestelling plaatsen op werkdagen vóór 23:59. Hierbij kun je zelf de afleverplek kiezen, zodat je zeker weet dat je het pakket in ontvangst kunt nemen. Als klap op de vuurpijl hoef je bij ons geen verzendkosten te betalen! Wij hanteren namelijk een regel dat wij gratis verzending hebben op het gehele assortiment. Hierdoor wordt online shoppen nog aantrekkelijker!

Helm Shark Varial: Tips voor aanschaf van een crosshelm

Allereerst is het van groot belang om een juiste maat helm te kopen. Het gevaar van een te grote helm is dat de helm van je hoofd af kan vallen bij een onverwachte klap. Een te kleine helm kan op zijn beurt zorgen voor hoofdpijn en een verminderde bloedtoevoer naar het hoofd. Meet daarom voor aankoop altijd eerst goed het hoofd op. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of een crosshelm een vizier heeft. Sommige mensen vinden een crosshelm mét een vizier prettig en anderen vinden een crosshelm zonder vizier prettig. De Shark Varial helm heeft geen vizier, maar kan wel worden gedragen met een crosshelmbril. Ook is het belangrijk om te kijken van welk materiaal de buitenschaal is gemaakt. Over het algemeen zijn helmen van polycarbonaat goedkoper dan helmen van fiberglass of carbon. Daar staat wel tegenover dat een helm van polycarbonaat eerder vervangen moet worden dan een helm van fiberglass of carbon. Tot slot is het bij een crosshelm voor veel mensen belangrijk dat de binnenvoering gewassen kan worden. Bij een crosshelm kan er namelijk snel zweet of modder in de binnenvoering komen. Door de binnenvoering te wassen kan er altijd met een frisse helm gereden worden. Bekijk altijd goed de specificaties bij een helm voordat je een aankoop maakt. De keuze is reuze, dus voor iedereen zal er een geschikte crosshelm op de markt zijn!

  • Kies de juiste maat door voor aankoop de omvang van het hoofd op te meten
  • Draag je liever een crosshelm mét of zonder vizier?
  • De buitenschaal kan variëren in materiaal. Bekijk daarom goed wat bij jou past!
  • Is de binnenvoering wasbaar? Dit is voor veel mensen een belangrijk punt