Kleine helm kopen: verzending = gratis!

De term kleine helm kan op verschillende manieren worden opgevat. Toch gaat het dan vooral om Lees door

Sorteren

27 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

27 producten

Filteren

helmen in de kleinere maten. Het is namelijk zo dat ook een scooter- of motorhelm afhankelijk is van hoe groot iemand is. Vooral kinderen hebben vaak baat bij kleinere modellen omdat de omtrek van het hoofd wat minder groot is. Dit zou betekenen dat een grote helm niet goed past en dus gevaarlijk is. Door voor kleinere maten te kiezen kan dit echter gemakkelijk voorkomen worden.

Het gebruikmaken van een matentabel kan een goede hulp zijn bij het bepalen van de juiste maat helm. Meet dan wel eerst de omtrek van het hoofd. De ideale pasvorm zorgt ervoor dat de helm niet klemt, maar ook niet te los zit en af kan vliegen. Beide gevallen zijn immers negatief voor de mate van veiligheid op de motor of scooter. Een goed passende helm is daarom een must.

Helmen die klein zijn: dezelfde kenmerken

De maat is dan wel kleiner, maar verder zijn alle kenmerken gelijk. Dit betekent dat een helm in de maat XXS niet hoeft onder te doen voor een helm in de maat XXL. Helmen die klein zijn worden namelijk buiten de maar verder exact op dezelfde manier vervaardigd. Daardoor zijn alle aspecten op het gebied van veiligheid, comfort en uiterlijk gewoon in acht genomen. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken als:

 • Zonwerend vizier van antikrasmateriaal
 • Goede voering aan de binnenzijde
 • Oorpads die uitneembaar zijn
 • Sluiting rond de kin die zowel gemakkelijk als sterk is
 • Geen helmen van hoog gewicht

Wat vooral een voordeel van kleine helmen is, is dat ze gemakkelijker op te bergen zijn. Ze zijn immers nooit te groot voor in een buddyseat. Mocht echter het opbergen om een andere reden een probleem zijn, dan zijn ze zo licht dat ze gemakkelijk meegenomen kunnen worden. Een ander voordeel is dat veel helmen tegenwoordig universeel zijn. Dat betekent dat zowel op de scooter, als op de motor en de quad dezelfde helm gebruikt kan worden.

> Bekijk ook de XS helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Helm verplicht af bij het tanken

Veel mensen weten niet dat het een wet is, maar een helm moet altijd af bij het tanken. Dit wordt echter lang niet altijd nageleefd. Veel mensen denken sneller te zijn door de helm op te houden. In werkelijkheid mag dit dus in zijn geheel niet. Natuurlijk is er los van deze wettelijke kant nog een tweede reden om altijd even de helm af te zetten. Het is immers niet heel erg beleefd om met een volledig beschermd en afgedekt hoofd binnen te stappen om af te rekenen.

> Profiteer nu van gratis verzending op het gehele assortiment XXL helmen!