Hoe kan ik een kenteken aanvragen voor mijn scooter

Heb je een bromfiets die al werd gebruikt in Nederland voor de invoeren van het bromfietskenteken in 2007? Dan moet je alsnog een kenteken aanvragen bij het RDW. Zij onderzoeken de technische staat van de scooter en bekijken of deze aan de regels voldoet om op de weg te mogen rijden.

Hoe vraag ik een kenteken aan?

Op de site van het RDW kun je een keuringsafspraak maken voor een onderzoek. Het kan zo zijn dat je wil rijden naar het onderzoek. Dit kan, maar dan moet je een zogenaamd 'eendagskenteken' aanvragen. Ook dit is te doen op de site van het RDW.  Meestal krijg je binnen vijf dagen een kentekenbewijs per post. Let op, want je bent nu aansprakelijk voor het hebben van een WA-verzekering en het hebben van een correcte kentekenplaat. Een kentekenplaats is te kopen bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Wil je meer weten over het aanvragen van een kenteken? Zoek dan contact met het RDW.

Voorwaarden om je scooter te laten keuren

Je mag niet zomaar je scooter laten keuren, er zijn ook een aantal eisen die het RDW stelt. Zo moet je minimaal zestien jaar oud zijn en ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen. Wanneer je de bromfiets laat keuren op jouw naam moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen en ook persoonlijk verschijnen. Het is mogelijk om het voertuig op naam van een bedrijf te laten registreren, al mag dit geen eenmanszaak zijn. 

Scooterhelmen

Vinz Laghi - Italy (Leer)
Vinz Laghi - Italy (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
LS2 Wave - Mat Zwart
LS2 Wave - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  69,95 Vanaf  57,50
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Mat Zwart
Vinz Fiori - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Documenten die je mee moet nemen

Wanneer de RDW de bromfiets keurt wordt de datum waarop de bromfiets voor het eerst is gebruikt ofwel het bouwjaar vastgesteld. Als dit niet lukt aan de hand van de bromfiets moet je dit kunnen door middel van een document. Denk dan bijvoorbeeld aan een garantiebewijs of de rekening die je hebt betaald voor de scooter. Bel voor meer informatie de RDW.

Mijn scooter is in 2006 of later in gebruik genomen

Als je de scooter in 2006 of later in gebruik hebt genomen, dan moet deze zijn gebouwd volgens een typegoedkeuring. Dit kun je opvragen bij de fabrikant of importeur, vraag naar een CVO. Indien dit niet lukt dan moet je voor de scooter een individuele keuring aanvragen.

Houd altijd rekening met de veiligheid in het verkeer en de veiligheid van anderen. Zorg dat je jezelf goed beschermt met o.a. beschermende kleding en een kwalitatieve helm. Koop nooit een tweedehands helm / kleding omdat je niet weet wat er allemaal mee is gebeurd. Zoek je nog een nieuwe helm? Kijk eens bij de Shark DRAK helm (voorheen Shark Raw) of de jethelm.

 

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen