Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe kan ik een kenteken aanvragen voor mijn scooter

Heb je een bromfiets die al werd gebruikt in Nederland voor de invoeren van het bromfietskenteken in 2007? Dan moet je alsnog een kenteken aanvragen bij het RDW. Zij onderzoeken de technische staat van de scooter en bekijken of deze aan de regels voldoet om op de weg te mogen rijden.

Hoe vraag ik een kenteken aan?

Op de site van het RDW kun je een keuringsafspraak maken voor een onderzoek. 2. Het kan zo zijn dat je wil rijden naar het onderzoek. Dit kan, maar dan moet je een zogenaamd 'eendagskenteken' aanvragen. Ook dit is te doen op de site van het RDW. 3. Binnen vijf dagen krijg je nu een kentekenbewijs per post. Let op, want je bent nu aansprakelijk voor het hebben van een WA-verzekering en het hebben van een correcte kentekenplaat. 4. Een kentekenplaats is te kopen bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant.

Voorwaarden aan jou om je scooter te laten keuren

Je mag niet zomaar je scooter laten keuren, er zijn ook een aantal eisen die het RDW stelt. Zo moet je minimaal zestien jaar oud zijn en ingschreven staan in de Basisregistratie Personen. Wanneer je de bromfiets laat keuren op jouw naam moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen en ook persoonlijk verschijnen. Het is mogelijk om het voertuig op naam van een bedrijf te laten registreren, al mag dit dan geen eenmanszaak zijn.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Documenten die je mee moet nemen

Wanneer de RDW de bromfiets keurt wordt de datum waarop de bromfiets voor het eerst is gebruikt ofwel het bouwjaar vastgesteld. Als dit niet lukt aan de hand van de bromfiets moet je dit kunnen door middel van een document. Denk dan bijvoorbeeld aan een garantiebewijs of de rekening die je hebt betaald voor de scooter.

Mijn scooter is in 2006 of later in gebruik genomen

Als je de scooter in 2006 of later in gebruik hebt genomen, dan moet deze zijn gebouwd volgens een typegoedkeuring. Dit kun je opvragen bij de fabrikant of importeur, vraag naar een CVO. Indien dit niet lukt dan moet je voor de scooter een individuele keuring aanvragen.

Houd altijd rekening met de veiligheid in het verkeer en de veiligheid van anderen. Zorg dat je jezelf goed beschermt met o.a. beschermende kleding en een kwalitatieve helm. Koop nooit een tweedehands helm / kleding omdat je niet weet wat er allemaal mee is gebeurd. Zoek je nog een nieuwe helm? Kijk eens bij de Shark DRAK helm (voorheen Shark Raw) of de jethelm.

Hoe duur is het om een kenteken aan te vragen?

Er zijn een aantal kosten voor het aanvragen van een kenteken. Als de RDW het licht van je scooter controleert, dan kost dit zesenvijftig euro. Het inschrijven van het voertuig in het kentekenregister kost nog eens negenendertig euro. Tenaamstelling via het RDW bedraagt nog eens bijna tien euro. Let wel op dat het niet zo is dat bij de keuring al deze aspecten aan het licht komen. Je kunt ook gewoon het kenteken aanvragen en dus alleen voor het kenteken betalen, dit is dan wel alsnog bijna veertig euro.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

Kenteken aangevraagd, maar scooter opgevoerd? Lees hier alles over de boetes voor een opgevoerde scooter!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen