Sorteren op:

Scorpion integraalhelm kopen: Op werkdagen voor 23:59 besteld = Morgen in huis!

Als het mooi weer begint te worden, stappen veel mensen op de motor of op de Lees door

Van laag naar hoog sorteren

25 producten in totaal

Filteren

25 producten in totaal

Filteren
scooter. Dit kan zijn als vervoersmiddel naar werk, maar vaak wordt een tweewieler ook recreatief gebruikt. Als je een stuk op de motor of scooter gaat rijden, is het belangrijk dat je de juiste bescherming draagt. Een helm is hierbij onmisbaar! Een voorbeeld van een stoere en mooie helm, is een Scorpion integraalhelm (ook wel Scorpion EXO genoemd). Scorpion integraalhelmen zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook de gewenste bescherming. Bijna alle helmen van Scorpion zijn ECE 22.05 goedgekeurd. Dit is een keurmerk voor een helm en laat zien dat de helm gedragen mag worden op iedere Europese openbare weg. Een Scorpion EXO integraalhelm mag daarom in ieder Europees land gedragen worden. Hierdoor is het geen probleem om met de motor op vakantie te gaan naar een land binnen Europa.

Integraalhelm Scorpion EXO: Tips bij de aankoop

Voordat je een helm koopt is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Allereerst is het goed om te weten welke kleur helm je graag zou willen hebben. Vaak bestaan er meerdere kleuren van een bepaalde helm. Zo ook bij Scorpion integraalhelmen. Hierdoor kun je een kleur kiezen die het beste bij jou of je motor/scooter past. Op deze manier zorg je ervoor dat onze beste motorhelm of scooterhelm goed matcht met je voertuig.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de buitenschaal van de helm is gemaakt. Dit kan variëren van polycarbonaat tot glasvezel. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zoek daarom op welk materiaal het beste bij jou past voordat je een geschikte helm zoekt.

  • Bepaal de kleur van de helm
  • Kies het materiaal van de buitenschaal

Tot slot is de maat van de helm een essentieel punt. Een helm mag absoluut niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Een te grote helm kan bijvoorbeeld afvallen bij een onverwachte beweging. Een te kleine helm kan daarentegen een drukkend gevoel geven op je hoofd, waardoor je last kunt krijgen van hoofdpijn. Hierdoor ben je niet 100% gefocust op de weg. De juiste maat helm kan worden gekozen door de helm op te zetten en te voelen of de helm niet vervelend op het hoofd drukt. Een andere optie is om de helm naar voren en achteren te duwen als deze op je hoofd zit. Als de helm goed op je hoofd blijft zitten heb je de juiste maat helm. Bij een schuddende beweging van je hoofd moet de helm niet losjes aanvoelen, maar met de beweging van je hoofd meegaan.

  • Voel of de helm niet vervelend op je hoofd drukt
  • Duw met je hand de helm naar voren en naar achteren
  • Bij een schuddende beweging moet de helm niet losjes aanvoelen

> Gratis verzending: motorhoes en scooterhoes!

Kan een integraalhelm gebruikt worden op de scooter?

Een integraalhelm is een helm die het hele hoofd omsluit. Anders dan bij een jethelm, is ook de kin beschermd. Dit is één van de redenen dat motorrijders vaak gebruikmaken van een integraalhelm. Toch kan een integraalhelm ook voor andere voertuigen worden gebruikt. Integraalhelm worden ook vaak gedragen door scooterrijders, kartrijders en quadrijders. Hiermee wordt gelijk een antwoord op de vraag gegeven of een integraalhelm voor een scooter kan worden gebruikt. Het is overigens niet verplicht om een integraalhelm te dragen op de scooter. Je kunt bijvoorbeeld ook een keuze maken tussen een jethelm, systeemhelm of crosshelm. Kies een helm die het best bij jou past, maar let wel op dat de helm voorzien moet zijn van het ECE 22.05 keurmerk.

> Helmen kopen bij Helmonline levert tot wel 40% korting op. Bekijk eens deze uitgelichte producten: