Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe werkt het met het stallen van een motor?

Veel mensen kunnen er van genieten om plezierritjes te maken op hun motor, er zijn ook veel mensen die hun motor gebruiken voor woon-werkverkeer. Wat je er ook mee doet, uiteindelijk wil jij jouw motor ergens parkeren. Toch is het voor veel mensen onduidelijk waar dat precies mag -en nog belangrijker- waar niet?

Mag je een motor parkeren op de stoep?

Motorvoertuigen dienen gebruik te maken van de rijbaan (artikel 10 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990), formeel is het dus niet toegestaan voor motoren om geparkeerd te staan op de stoep. Echter is het zo dat hier niet heel streng tegen wordt gestreden, veel politie-agenten doen dan ook niets als zij een motor op de stoep zien staan, zeker niet in veel dorpen. Iedere gemeente hanteert net een ander beleid, zorg er dus voor dat je nakijkt hoe het werkt in jouw gemeente!

Wel wordt er een boete gegeven als de motor echt de stoep verhindert, waardoor voetgangers er bijvoorbeeld niet meer langs kunnen lopen. Ook op drukke plekken (denk aan de boulevard van Scheveningen) zul je snel een boete krijgen voor het parkeren van jouw motor op het trottoir. Wanneer jouw motor niet goed geparkeerd staat, kun je een boete van vijftig euro op de mat verwachten.

> bekijk de nieuwe jethelmen of Shark Openline helmen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Kettingslot kopen: Beveilig uw motor tegen diefstal en profiteer van gratis verzending!

Parkeren in de parkeervakken: hoe zit dat?

Het volgende staat in de wet: Artikel 25 (RVV 1990): 

 1. Het is verboden in een parkeerschijf-zone te parkeren, behalve op parkeerplaatsen die als zodanig zijn aangeduid of aangegeven of plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep.
 2. Op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep, is het parkeren van een motorvoertuig op meer dan twee wielen slechts toegestaan, indien het motorvoertuig overeenkomstig het door Onze Minister bepaalde is voorzien van een duidelijke zichtbare parkeerschijf, waarop het tijdstip staat aangegeven waarop met parkeren is begonnen en de toestane parkeerduur niet is verstreken.
 3. Indien op een onderbord dagen of uren zijn vermeld, geldt het tweede lid slechts gedurende die dagen of uren. Wanneer je op een parkeerplaats bent, mag je dus (zonder parkereschijf) staan op plaatsen in de blauwe zone. Wanneer je een motor hebt met drie wielen mag je daar dus ook staan, alleen moet je dan wel een parkeerkaart neerleggen op je motor. Dit omdat de regel dus alleen geldt voor motoren met twee wielen. 

Wanneer je jouw motor wil parkeren kun je deze dus in principe behandelen als een auto. Hij mag gewoon (met twee wielen) in een parkeervak staan, in blauwe zones hoef je niet eens een kaart neer te leggen. Wel moet je even opletten wanneer je op de stoep wil parkeren. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je voor zoiets onbenulligs een boete krijgt.

> Lees het artikel: wat zijn de regels rondom het motorrijbewijs?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen