Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Mijn vizier is beschadigd: hoe vervang ik het vizier?

Als het vizier kapot is van een helm, dan kan eerst gekeken worden of er nog enige vorm van reparatie mogelijk is. Doorgaans zal dat niet het geval zijn en moet er gekeken worden naar de aanschaf van een nieuw vizier die het oude exemplaar kan vervangen. Het is in principe een klusje die snel geklaard kan worden, maar er moet uiteraard wel rekening gehouden worden met het model en type.

Net als bij het schoonmaken van een vizier en het gedemonteerd kan worden voor een grondige reinigingsbeurt geldt dat voor de vervanging het vizier er doorgaans op een eenvoudige manier kan worden afgehaald. Het is alleen even de vraag op welke manier en dat is onder meer afhankelijk van het type helm en vizier.

Kapot vizier vervangen

Een vizier dat kapot is, dient uiteraard vervangen te worden, want anders kan er niet meer optimaal gebruik van worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren om het helmvizier te demonteren. Bij het ene type helm kunnen de zijkanten bijvoorbeeld naar achteren worden gedraaid, waardoor de schroefjes zichtbaar worden. Bij een ander type helm kan het vizier ook zover als het maar kan naar achteren worden geschoven en het schuifmechanisme in werking zetten en deze naar beneden drukken.

• Vizier naar achteren
• Schuifmechanisme
• Schroefjes losdraaien

Is je vizier niet kapot maar wil je je vizier schoonmaken? Lees de tips.

Getest: de beste helmen van 2017

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> De Shark Evo one 2: Verzending = gratis!

Keuze bij vervangen vizier

Als je dan toch toe bent aan het vervangen van het vizier van de helm, dan zijn er ineens verschillende opties mogelijk met betrekking tot het kopen van een nieuw vizier. Het is uiteraard mogelijk om exact hetzelfde helmvizier te kopen voor je motor- of scooterhelm als je daar tevreden mee bent, maar er kan ook naar andere mogelijkheden worden gekeken.

Op het gebied van helmvizieren zijn er nu eenmaal veel verschillende opties beschikbaar en kan er een keuze worden gemaakt uit uiteenlopende soorten en maten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het aanbod met getinte vizieren te bekijken. Dit zijn vizieren die wat donkerder zijn en de mogelijkheid hebben om zonnestralen af te weren. Het heeft echter niet eenzelfde werking als een zonnebril, maar maakt het rijden op de motor of scooter in ieder geval bij zonnig weer een stuk aangenamer.

Bij het rijden in het donker of tijdens donkere weersomstandigheden is het af te raden om met een getint vizier te rijden. Er is dan namelijk sprake van belemmering van het gezichtsveld, zodat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Getinte vizieren kunnen in verschillende uitvoeringen worden verkregen, zoals in smoke of dark.

Een helder vizier is een uitvoering die standaard bij de meeste helmen met vizier wordt geleverd en een oranje vizier of een uitvoering in het geel heeft het voordeel dat het optisch vermogen verstrekt als er sprake is van slechte weersomstandigheden, zoals regen.

Dan is nog een bijzondere uitvoering en dat is het vizier van Pinlock dat als voordeel heeft dat aanslag geen kans krijgt om zich op het vizier te nestelen. Dat komt doordat er gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal met een vocht absorberende werking en er sprake is van een dubbelglas werking door de siliconenseal. Het is heel handig om een Pinlock vizier te vervangen, want deze wordt tussen twee pinnen geplaatst en kan er eenvoudig afgehaald worden. Dat maakt het ook mogelijk om te wisselen met een andere kleur.

• Getint
• Helder v
• Geel of oranje
• Pinlock tussen twee pinnetjes

Het vizier van een scooter- of motorhelm gaat net als de helm zelf niet levenslang mee, maar goed onderhoud kan er zeker wel voor zorgen dat de levensduur verlengd wordt in vergelijking met helmen en vizieren die niet onderhouden worden.

Als een vizier heel vuil is, maar er verder geen sprake is van een beschadigd of kapot vizier, dan is het mogelijk om het schoon te maken. In de meeste gevallen volstaat het om water met een doek te gebruiken of wat afwasmiddel toe te voegen aan het water. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een speciale reiniger.

Als het vizier dusdanig is beschadigd dat het zicht belemmerd wordt, dan is er tijdens het rijden met het helmvizier geen sprake meer van een optimale veiligheid. Er kunnen dan ongelukken ontstaan. In dat geval wordt dan ook zeker aangeraden om tot vervanging van het vizier over te gaan.

Draag je een bril tijdens het rijden? Lees hier de tips voor een bril op de motor onder de helm. Zoek je een nieuwe helm? Bekijk dan ook de kwalitatieve maar ook goedkope helmen van Helmonline.nl, waaronder onze:

 • Jethelmen
 • Integraalhelmen
 • Systeemhelmen
 • Kinderhelmen

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> De Shark Drak helm: Vandaag besteld = morgen in huis!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen