Mijn vizier is beschadigd: hoe vervang ik het vizier?

Als het vizier kapot is van een helm, dan kan eerst gekeken worden of er nog enige vorm van reparatie mogelijk is. Doorgaans zal dat niet het geval zijn en moet er gekeken worden naar de aanschaf van een nieuw vizier die het oude exemplaar kan vervangen. Het is in principe een klusje die snel geklaard kan worden, maar er moet uiteraard wel rekening gehouden worden met het model en type.

Kapot vizier vervangen

Een vizier dat kapot is, dient uiteraard vervangen te worden, want anders kan er niet meer optimaal gebruik van de helm worden gemaakt. Er zijn verschillende manieren om het helmvizier te demonteren. Bij het ene type helm kunnen de zijkanten bijvoorbeeld naar achteren worden gedraaid, waardoor de schroefjes zichtbaar worden. Bij een ander type helm kan het vizier ook naar achteren worden geschoven en het schuifmechanisme in werking zetten en deze naar beneden drukken.

Is je vizier niet kapot maar wil je je vizier schoonmaken? Lees de tips.

Getest: de beste helmen van dit jaar

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  112,40
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

 > De Shark Evo one 2: Verzending = gratis!

Keuze bij vervangen vizier

Als je dan toe bent aan het vervangen van het vizier van de helm, dan zijn verschillende opties mogelijk met betrekking tot het kopen van een nieuw vizier. Het is uiteraard mogelijk om exact hetzelfde helmvizier te kopen voor je motor- of scooterhelm als je daar tevreden mee bent, maar er kan ook naar andere mogelijkheden worden gekeken.

Op het gebied van helmvizieren zijn er veel verschillende opties beschikbaar en kan er een keuze worden gemaakt uit uiteenlopende soorten en maten. Zo is het mogelijk om het aanbod met getinte vizieren te bekijken. Dit zijn vizieren die wat donkerder zijn en de mogelijkheid hebben om zonnestralen af te weren. Het heeft echter niet eenzelfde werking als een zonnebril, maar maakt het rijden op de motor of scooter in ieder geval bij zonnig weer een stuk aangenamer.

Bij het rijden in het donker of tijdens donkere weersomstandigheden is het af te raden om met een getint vizier te rijden. Er is dan sprake van belemmering van het gezichtsveld, zodat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Getinte vizieren kunnen in verschillende uitvoeringen worden verkregen, zoals in smoke of dark. Een helder vizier is een uitvoering die standaard bij de meeste helmen met vizier wordt geleverd en een oranje vizier of een uitvoering in het geel heeft het voordeel dat het optisch vermogen verstrekt als er sprake is van slechte weersomstandigheden, zoals regen.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Draag je een bril tijdens het rijden? Lees hier de tips voor een bril op de motor onder de helm. Zoek je een nieuwe helm? Bekijk dan ook de kwalitatieve maar ook goedkope helmen van Helmonline.nl, waaronder onze:

  • Jethelmen
  • Integraalhelmen
  • Systeemhelmen
  • Kinderhelmen

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> De Shark Drak helm: Vandaag besteld = morgen in huis!