Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe stel ik de remmen in van een motor?

Om je motorexamen te halen heb je waarschijnlijk veel geoefend met remmen. Hoe maak je het beste een noodremming, veilig remmen door de bocht heen enzovoort. Toch is remmen iets wat je regelmatig moet blijven oefenen.

Remmen met je gewicht

De verdeling van je gewicht speelt een grote rol in het remmen. Als je geen gewicht hebt staan op de motor, dan heb je immers ook geen grip. Stel je maar eens voor dat je een wheelie doet. Als je ineens wil stoppen kun je wel de rem van je voorste wiel ingedrukt houden, maar dit zal dan maar weinig uithalen. Indien je een motor hebt die gemakkelijk een wheelie doet is het dus slim om altijd je voet bij de achterrem te houden, zo weet je zeker dat je altijd op tijd kunt stoppen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Optimaal remmen

Iedereen vindt het natuurlijk vervelend om in een verkeerssituatie snel te moeten remmen. Wanneer je het verkeerd of iets te laat doet kan je nog (bijna) een ongeluk veroorzaken ook. Als je goed wil remmen dien je eerst de achterrem in te drukken, en kort daarna de voorrem. Als je eerst de voorrem ingedrukt houdt, en je doet dit hard uit een reflex, dan kan het zo zijn dat je over de kop gaat. Ook moet je de rem niet doorknijpen uit reflex.

Remmen met een nieuwe motor

Al rijd je al dertig jaar motor, het blijft belangrijk om met een nieuwe motor even het remmen te oefenen. Bij iedere motor is het namelijk net anders hoe je jouw gewicht moet verdelen. Het is belangrijk dat je gevoel krijgt voor de manier waarop je gewicht moet verdelen op de motor.

> ben je op zoek naar een nieuwe helm voor op de motor? Kijk bij de nieuwe Schuberth helmen of de Shark Skwal.

De remmen van je motor stellen

Het is dan ook erg belangrijk dat de remmen van jouw motor goed afgesteld zijn op jouw gewicht. Ook wanneer je bijvoorbeeld de neiging hebt om heel hard door te knijpen op je rem kan het handig zijn om de remmen af te stellen. Dit kun je laten doen bij een betere garage bij jou in de buurt. Het is niet een klusje wat je zelf even doet, ook al ben je ervaren. De remmen van je motor zijn erg gevoelig en je kunt een gevaarlijke situatie veroorzaken wanneer je er zelf mee aan de haal gaat. Remmen met je motor is dus iets wat je moet oefenen, maar iets wat zeker niet heel moeilijk of gevaarlijk hoeft te zijn. Het belangrijkste van het remmen met een motor is dat je dit langzaam opbouwt en begint met de achterrem. Als je dit niet doet kun je namelijk over de kop vliegen of uitglijden bij nat weer.

> Motorhelm kopen: Vandaag voor 23:59 uur besteld = morgen in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

De remmen goed ingesteld? Lees dan hier of winterbanden op een scooter nut hebben.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen