Hoe kun je je scooter het beste schoonmaken?

Om een scooter zo mooi mogelijk te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan de vliegjes die aan de voorkant van de scooter terecht komen. Verder is het schoonmaken van de scooter ook goed voor de scooter zelf.

Welke onderdelen kun je wel schoonmaken?

Het schoonmaken van de kappen en alles wat er voor de looks is, kan worden gedaan bij een benzinepomp of een wasstraat. Op deze plekken is het mogelijk om zelf met een waterspuit je scooter schoon te maken. Vaak is er dan ook nog de optie om een speciaal soort schoonmaakmiddel te gebruiken. Houd wel rekening met de kracht van de waterspuit.

Als je je scooter gaat schoonmaken bij een benzinepomp, is het aan te raden om niet de duurste schoenen uit de kast aan te trekken. Doordat je zelf de scooter gaat schoonmaken, zullen er hier en daar wat waterspetters vloeien. 

Afspoelen met water is de eerste stap bij het schoonmaken van de scooter. Hiermee wordt al het zand en ander vuil (dat krassen kan veroorzaken) van de scooter afgespoeld. Vervolgens is het afhankelijk van de wasstraat wat voor schoonmaakmiddel er aanwezig is, om daarna weer opnieuw te worden afgespoeld met water om het schuim af te spoelen. Om te voorkomen dat er witte vlekken op de scooter ontstaan, is het aan te raden om de scooter ook af te drogen met een droge doek.

> Ook op zoek naar een nieuwe scooterhelm?

Scooterhelmen

Vinz Fiori - Marineblauw / Wit
Vinz Fiori - Marineblauw / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
MT Custom Rider - Zwart
MT Custom Rider - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,90 Vanaf  84,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Laghi - Italy (Leer)
Vinz Laghi - Italy (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

 > Vandaag voor 23:59 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de Shark helm Raw!

Ook de koplampen schoon maken?

Naast de kappen, moeten ook de koplampen schoongemaakt worden. Vaak zorgt water al dat de lampen voor een groot deel schoon zijn. Helaas kunnen de koplampen dof worden. In dit geval is het lastig om het schoon te maken met water. Er zijn speciale behandelingen voor doffe koplampen, maar dit kun je ook zelf doen. Vraag bij je scooterleverancier welke middelen je het beste kan gebruiken.

In het buitenland een scooter huren? Waar moet je op letten? Lees het hier!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> Helm kopen? Sla je slag voor een motorhelm. Onze assortiment is overigens breder dan dat: bestel eens een beenkleed scooter!