Hoe kan je je helm in een andere kleur spuiten?

Als je uitgekeken bent op de kleur, kleurencombinatie of print op je helm, maar de helm is nog van een prima kwaliteit, dan is het mogelijk om te kiezen voor een andere kleur. Het gemakkelijkst is natuurlijk een nieuwe scooterhelm, brommerhelm of motorhelm aan te schaffen, maar het is mogelijk om de helm te spuiten.

Iedereen kan zelf de moeite nemen om aan de slag te gaan en de helm in een andere kleur spuiten. Als het gaat om een effen kleur zonder print, dan is dat prima zelf te doen. Er zijn echter ook mogelijkheden om de helm op een professionele wijze te laten spuiten, waarbij er voor een uniek design of originele print kan worden gekozen.

Helm in kleur spuiten

Als je aan de slag gaat om zelf de helm in een andere kleur te spuiten, dan zijn er een aantal stappen die gevolgd moeten worden om het beste resultaat te verkrijgen. Uiteraard dient ook de juiste verf en een airbrush apparaat beschikbaat te zijn om de helm in een andere kleur te kunnen spuiten.

Als de werkwijze van de professionals wordt gevolgd, dan is de eerste stap het demonteren van de helm, zoals het verwijderen van het vizier en de daarbij behorende onderdelen. Vervolgens kan er plakband worden aangebracht op de delen die niet meer gespoten dienen te worden en om te voorkomen dat de rubber dichtingen beschadigd raken.

Het is belangrijk dat voor het spuiten met de verf gaat beginnen het oppervlak van de helm geschuurd wordt, zodat de verf later beter zal hechten. Ook is het belangrijk dat het oppervlak daarna vetvrij wordt gemaakt, want dat zorgt eveneens voor een betere hechting. Voordat het echte spuitwerk begint, dienen de openingen nog dicht te worden gemaakt.

> Tot wel 40% korting: crosshelm & integraal helm!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Dat voorkomt namelijk dat de binnenbekleding eveneens meegenomen wordt tijdens het spuiten met het airbrush apparaat. De openingen van de helm kunne worden dichtgemaakt met materialen, zoals papier en tape. Als alle voorbereidende maatregelen zijn genomen, kan de nieuwe kleur worden aangebracht. Het is natuurlijk het gemakkelijkst uit te voeren als de helm één kleur krijgt, maar er zijn ook opties om een patroon aan te brengen.

In dat geval kan er het beste met de overheersende kleur worden gestart. Als dat wit is, dan kan bijvoorbeeld eerst de hele helm wit worden gemaakt. Daarnaast kan het gewenste patroon worden aangebracht door die delen af te plakken die niet mee gespoten dienen te worden. Uiteraard dient de verf tussendoor te drogen voordat begonnen wordt met het aanbrengen van een andere kleur.

Na het spuiten van de helm is het voor de bescherming en langdurig blijvend resultaat nog nodig om vernis aan te brengen. Na het aanbrengen van vernis kan dit materiaal uitharden en kan de helm weer gemonteerd worden door het vizier weer op de juiste manier aan te brengen.

Veelgestelde vraag: helm iets te krap of iets te ruim kopen?

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  111,57
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> De Shark Drak helm & Shark Sharktooth prime communicatieset: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Helm door professional laten spuiten

Er zijn ware kunstenaars actief op het gebied van het airbrushen van helmen en wie echt een unieke helm wil dragen, kan van de diensten van een professional gebruikmaken. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een helm na te laten maken die gedragen wordt door profmotorrijders, maar er kan ook een eigen uniek ontwerp op de helm worden gespoten.

Het voordeel van een helm door een professional laten spuiten, is natuurlijk dat het resultaat verbluffend zal zijn. Airbrushen is een vorm van kunst en biedt de gelegenheid om een eigen helm tot een origineel en echt uniek exemplaar te laten omtoveren.

Het zelf spuiten van een helm in een andere enkele kleur is uiteraard altijd mogelijk, maar zodra de wens bestaat van een motief, patroon of zelfs een afbeelding van bijvoorbeeld een dier of object, dan wordt aangeraden om een professionele airbrusher in te schakelen. In Nederland zijn er wat dat betreft meerdere airbrushers actief.

Voorbeelden van gespoten helmen met een origineel design worden op de websites van dergelijke professionals gepresenteerd, zodat meteen inzicht wordt gekregen in wat mogelijk is. Uiteraard kan de helm ook voor een effen kleur naar een airbrusher of spuiter worden gebracht om een perfect resultaat te garanderen.

Wil je meer weten over de levensduur van een helm? Er is geen officiële houdbaarheidsdatum voor een helm. 

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> Gratis verzending: Schuberth C4 Pro!