Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Kan je een scooter makkelijk importeren?

Heb je een scooter op het oog uit een ander EU of EVA land? Dan is het van belang dat je deze gaat importeren. Maar hoe gaat dat in zijn werk en duurt dat lang? Kun je überhaupt wel een scooter importeren?

Importeren scooter, werkwijze en tips

Bij het importeren van een scooter zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

 • Voordat je er in Nederland mee de weg op kunt, heb je van de RDW eerst een Nederlands kenteken nodig (deze dien je zelf aan te vragen).
 • De RDW zal dan onderzoeken of dat de buitenlandse registratie van het voertuig over mag worden genomen.
 • De RDW geeft geen kenteken voor de rit van het buitenland naar je adres in Nederland met je scooter. Als je de tocht toch wil rijden, dan dien je bij buitenlandse instanties na te vragen of dat mag.
 • Er zijn kosten aan verbonden om je scooter of bromfiets in te voeren in Nederland. Er zijn documenten die je aan de RDW moet laten zien. Eerst maak je online een afspraak bij een RDW-keuringsstation, dan vraag je een eendags kenteken aan. De dag van het onderzoek ga je met de scooter naar het RDW en daarvoor neem je het originele buitenlandse kentekenbewijs en je legitimatie mee.
 • Je moet minimaal zestien zijn en in staan geschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Je moet ook zelf persoonlijk verschijnen en dat aan kunnen tonen met je ID.

hoe kan je een scooter importeren vanaf het buitenland

Wist-je-dat de jethelm enorm populair is onder scooterliefhebbers? Het open kinstuk zorgt voor verkoeling tijdens het rijden. Voor motors is deze helm niet geschikt en is het advies om voor een systeemhelm te kiezen. De Shark Skwal lijn is hiervoor een goede optie.

Keuzes maken bij het kopen van scooter

Als je een scooter wil importeren, ga dan na wat je wensen zijn. Wil je een nieuw model of wil je een ouder model? Wat is het budget? Wat is het vervoermiddel waard? Hoelang duurt het voordat alles is geregeld en welke kosten komen er allemaal nog bij kijken? Zorg dat je voor jezelf een duidelijk beeld hebt van de kosten en bereken wat het waard is. Een nieuwe scooter is vaak meer waard dan een tweedehands model (maar hangt ook af van de leeftijd en van hoe zeldzaam ze zijn). Zoek het rustig uit en maak een verantwoorde beslissing.

Een scooter kun je importeren, als je maar voldoet aan de eisen die hiervoor zijn vastgesteld. Zoek het rustig uit welke stappen je moet nemen en zo krijg je de scooter die je op het oog hebt.

> De systeemhelm: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Scooters zijn populair onder criminelen. Lees hier hoeveel scooters er jaarlijks worden gestolen!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen