Kan je een scooter makkelijk importeren?

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Heb je een scooter op het oog uit een ander EU of EVA land? Wil je een scooter importeren? Er bestaan speciale bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Ook kan je vragen bij een scooterwinkel of ze je kunnen helpen. Hieronder lees je meer informatie.

Importeren scooter, werkwijze en tips

Bij het importeren van een scooter zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

  • Voordat je er in Nederland mee de weg op kunt, heb je van de RDW eerst een Nederlands kenteken nodig (deze dien je zelf aan te vragen).
  • De RDW zal dan onderzoeken of dat de buitenlandse registratie van het voertuig over mag worden genomen.
  • De RDW geeft geen kenteken voor de rit van het buitenland naar je adres in Nederland met je scooter. Als je de toch wil rijden, dan dien je bij buitenlandse instanties na te vragen of dat mag.
  • Er zijn kosten aan verbonden om je scooter of bromfiets in te voeren in Nederland. Er zijn documenten die je aan de RDW moet laten zien. Eerst maak je online een afspraak bij een RDW-keuringsstation, dan vraag je een eendags kenteken aan. De dag van het onderzoek ga je met de scooter naar het RDW en daarvoor neem je het originele buitenlandse kentekenbewijs en je legitimatie mee.
  • Je moet minimaal zestien zijn en in staan geschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Je moet ook zelf persoonlijk verschijnen en dat aan kunnen tonen met je ID.

hoe kan je een scooter importeren vanaf het buitenland

Wist-je-dat de jethelm enorm populair is onder scooterliefhebbers? Het open kinstuk zorgt voor verkoeling tijdens het rijden. 

Keuzes maken bij het kopen van scooter

Als je een scooter wil importeren, ga dan na wat je wensen zijn. Wil je een nieuw model of wil je een ouder model? Wat is het budget? Wat is het vervoermiddel waard? Hoelang duurt het voordat alles is geregeld en welke kosten komen er allemaal nog bij kijken? Zorg dat je voor jezelf een duidelijk beeld hebt van de kosten en bereken wat het waard is.

> De systeemhelm: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Scooters zijn populair onder criminelen. Lees hier hoeveel scooters er jaarlijks worden gestolen!