HJC R-Pha 11 Saravo motorhelmen: nu met 5 tot 40% korting

Wanneer je de HJC R-Pha 11 Saravo motorhelm voor het eerst ziet, ben je meteen onder Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
de indruk. Deze helmen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en nette afwerking. Mensen die de helm voor het eerst opzetten, zijn blij met de hoeveelheid comfort die de helm geeft. Een motorhelm R-Pha 11 Saravo van HJC valt dus zeker op, maar heeft ook verschillende andere voordelen. De prijs is bij ons betaalbaar, omdat wij een hoge korting op de helmprijs geven. Deze korting ligt bij de meeste helmen tussen de 5 en de 40%, terwijl de verzending ook al kosteloos is. Omdat wij een grote voorraad van motorhelmen hebben, is de helm vaak de volgende werkdag al in huis, met uitzondering van het weekend.

R-Pha 11 Saravo motorhelm van HJC: een aerodynamische bouw

De HJC R-Pha 11 Saravo motorhelmen hebben veel voordelen en functionaliteiten, maar de belangrijkste is toch wel dat de helm aerodynamisch getest is. Deze test zijn in een windtunnel gedaan, om te meten waar de helm de meeste luchtweerstand ondervond. Dit heeft geresulteerd in het ontwerp van de HJC R-Pha 11 Saravo zoals je deze ziet. De helm aan uitvoerige tests in een windtunnel onderwerpen, heeft de volgende voordelen:

  • De helm zit beter.
  • Door het aerodynamische ontwerp heb je met deze helm minder luchtweerstand.
  • Dankzij de verminderde luchtweerstand heb je minder last van lawaai.
  • Ook zorgt dit voor een verminderd brandstofverbruik, zeker op hoge snelheden.

Alles bij elkaar zorgen deze voordelen dus voor een groot verschil ten opzichte van normale motorhelmen. Andere helmen worden ook wel in een windtunnel getest, maar bij de HJC R-Pha 11 Saravo hadden ze ook het budget om slimme aanpassingen aan de helm te doen. Daarnaast heeft de helm nog allerlerei voordelen, zoals een breed vizier, een uitneembare binnenvoering en turbulentieblokkering. Verder heeft de helm een uitstekend ventilatiesysteem welke voor een stabiele luchtstroom door de helm zorgt.

Het belang van goede ventilatie

Bijna elke helm heeft wel een vorm van ventilatie, maar wat is nu zo belangrijk aan een goed ventilatiesysteem? Allereerst zorgt het voor een constante toevoer van frisse lucht, waar je vooral tijdens lange motorritten profijt van hebt. Iedere motorrijder weet dat je vaak zweet met een helm op je hoofd. Een goed ventilatiesysteem voert stinkende luchtjes door een luchtstroom te maken. Misschien wel de belangrijkste reden voor ventilatie, is de afvoer van warmte. Zo worden dus niet alleen de geurtjes afgevoerd, maar ook de warmte, waardoor je veel minder zweet. Zeker tijdens de zomermaanden mag ventilatie daarom niet ontbreken. Een duurder ventilatiesysteem zorgt voor een luchtstroom welke door de gehele helm loopt, zonder dat de drager van de helm hier last van heeft. De controle over de ingangen van de luchtstroom heb je zelf, door de klep dicht te doen stop je de instroom van lucht.

> Verzending = gratis: Bestel nu een HJC RPHA 11 helm!

Zo gaat een helm extra lang mee

Veel mensen weten niet dat je de levensduur van een motorhelm aanzienlijk kunt verlengen door deze goed te onderhouden. Een niet onderhouden helm zie je al binnen een jaar achteruit gaan. Het heeft ook veel te maken met hoe zuinig je met de helm omgaat, en waar je deze opbergt. Stop deze altijd in een helmzak, om te voorkomen dat er stof in de helm komt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de binnenkant van de helm schoon te maken. Meestal kun je de binnenvoering, het kinstuk en de wangpads loshalen, zodat je deze kunt schoonmaken. Stop deze onderdelen nooit vochtig terug in de helm, maar laat ze goed drogen. De buitenkant van de helm dien je regelmatig met een doek af te nemen, om te zorgen dat deze blijft glimmen. Door het vizier goed schoon te houden, zie je meer tijdens het motorrijden. Maak het vizier altijd voorzichtig schoon, want je wilt niet de krasbeperkende of vuilafstotende laag beschadigen. Er zijn voor vizieren verschillende sprays te krijgen, welke een vuil- en waterafstotende werking hebben. Deze zorgt ervoor dat je langere tijd goed zicht door het vizier blijft hebben.

Toch niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook eens deze andere HJC modellen: