Waar moet je op letten bij het kopen van een scooter?

Tegenwoordig zijn scooters met elektrische motoren een goed alternatief voor benzine motoren, maar iemand die aan zijn scooter wilt sleutelen gaat meestal voor een benzinemotor. Verder kun je bij het uitzoeken van een scooter eisen stellen aan hoe snel de scooter moet optrekken, het uiterlijk en de accessoires.

waar op letten bij kopen scooter

Elektrische- of benzinemotor, welke is het best?

Om te beginnen moet er een keuze gemaakt worden tussen elektrische en benzine scooters. Het verschil hiertussen is het soort motor:

  • Elektrische motors
  • Benzine motors
    • 2-takt
    • 4-takt

In benzine motoren zit dus ook nog een verschil. Dit zijn de 2-takt en de 4-takt. De 2-takt is ouder dan de 4-takt en hierdoor minder zuinig en luider. Bij elektrische scooters is er in plaats van een benzine motor, een motor die werkt met een accu. Het voordeel hiervan is dat er geen benzine wordt gebruikt. Een nadeel dat hiervoor in de plaats komt, is de afname van de actieradius. De accu van een elektrische scooter gaat, in het algemeen, sneller leeg dan een benzine tank. 

Scooter gekocht? Bekijk dan eens onze Shark Drak helmen, een zeer populaire helm!

Hoe snel moet de scooter gaan?

Er zijn verschillende typen scooters met verschillende maximum snelheden. Deze drie typen scooters zijn: een snorscooter, een bromscooter en een motorscooter. Voor elk van deze typen is een WA verzekering verplicht. Een snorscooter heeft een maximumsnelheid van 25 km/u. Deze hebben een blauwe kentekenplaat en hiervoor is een helm niet verplicht. Bij een bromscooter is de maximum snelheid 45 km/u. Deze hebben een gele kentekenplaat en het dragen van een helm is verplicht.Tot slot heb je de motorscooter. Deze heeft een maximum snelheid van boven de 45 km/u. Dit type heeft een gele kentekenplaat waardoor ook hierbij een helm verplicht is. Voor dit type gelden dezelfde verkeersregels als die van een auto. 

Verschillende merken met verschillende prijzen

Scooters worden geproduceerd door verschillende merken. Het merk heeft invloed op de prijs en is daarom ook wel een puntje van aandacht. Voorbeelden van bekende merken zijn Vespa, Tomos en BMW. Deze merken kunnen duur zijn, maar leveren over het algemeen goede kwaliteit scooters. Indien het budget wat krapper is, kan er gekeken worden naar Aziatische merken. Deze merken zijn gemiddeld wat goedkoper dan bekendere merken. Door het grote aanbod van verschillende soorten scooters is het aan te raden om verschillende scooters met elkaar te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen. Het is slim om aan vrienden en kennissen te vragen wat hun ervaringen zijn met verschillende scooters.

Scooterhelmen

Vinz Fiori - Mat Zwart
Vinz Fiori - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Drak ATV - Mat Zwart
Shark Drak ATV - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  179,99 Vanaf  109,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Rood / Wit
Vinz Fiori - Rood / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Veel voorkomende vraag: Hoe onderhoud ik mijn scooter tijdens de winter?