Helm iets te krap of iets te ruim kopen?

Bij het kopen van een helm is de juiste helm maat natuurlijk van het grootste belang. Het is nu eenmaal zo dat een helm zo goed mogelijk om het hoofd moet aansluiten voor optimaal comfort. Een te ruime helm heeft niet zoals bij een helm die past de neiging om zich aan de vorm van het hoofd aan te passen. Dat kan gewoonweg niet doordat er sprake is van te veel ruimte tussen de binnenschaal en het hoofd.

Helm te krap

Als een helm te krap is dan kan het zijn dat er nog aanpassing aan de vorm van het hoofd moet plaatsvinden. Blijft een helm echter ook na regulier gebruik nog te krap zitten, dan is dat niet comfortabel tijdens het rijden. Er kan zelfs hoofdpijn ontstaan doordat er dan sprake is van een constante druk op het voorhoofd.

Indien er sprake is van een keuze tussen het kopen van een helm die net iets te krap zit of net iets te ruim zit, dan wordt doorgaans toch de voorkeur gegeven aan de eerste optie. Het moet echter niet zo zijn dat de helm zo krap zit dat er sprake is van beknelling of dat er steeds hoofdpijn ontstaan als er met de helm op wordt gereden.

Koop nooit een tweedehands helm. Lees hier het artikel over de levensduur van een helm.

Best geteste helmen

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Crosshelm of integraal helm kopen? Nu tot wel 40% korting!

Helm te ruim

Als een motor- of scooterhelm te ruim wordt gekocht, dan is dat direct te merken. Als een te ruime helm namelijk op het hoofd wordt gezet, dan voelt het alsof deze los om het hoofd zit. De helmen schuiven bovendien zeer gemakkelijk om het hoofd en kan bewogen worden als deze eenmaal om het hoofd zit en vastgemaakt.

Een goede helm dient redelijk strak te zitten en daar is bij een te ruime helm natuurlijk geen sprake van. Als er nu al een helm is gekocht die te ruim zit, dan kan nog nagegaan worden of het mogelijk is om wangstukken aan te schaffen. Door de wangstukken kan de helm beter om het hoofd aansluiten. Er zijn meerdere fabrikanten die wangstukken aanbieden met keuze uit verschillende maten.

Mocht de helm ietsjes te ruim zitten, dan kan ook overwogen worden om bijvoorbeeld een tochtmuts te dragen, bij een jethelm is dit sowieso verstandig om een muts of sjaal tegen de kou te dragen. Verder geldt dat een helm echt te ruim zit op het moment dat je aan het rijden bent op de snelweg en je het gevoel krijgt dat de helm als het ware omhoog getild wordt.

Wil je na het lezen van het artikel een nieuwe helm kopen? Bestel een Shark Evoline 3 helm vóór 23.59 uur en je ontvangt de nieuwe helm de volgende dag in huis!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

> Wil je duidelijk en veilig kunnen communiceren met je reisgenoten? Schaf dan het Sharktooth Prime communicatieset aan!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu de Shark Raw of de Schuberth C4 Pro!