Held Root Vintage integraalhelmen

De Root helmen van Held zijn een prachtig voorbeeld van een vintage helm. Door de retro Lees door

Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
Set Ascending Direction

1 Item

Filter
per page
uitstraling zijn deze helmen uniek te noemen. Ondanks het vintage design, is de Held Root integraalhelm van moderne technieken voorzien. Zo is de binnenvoering uitneembaar en wasbaar, waardoor je altijd met een frisse helm kunt rijden. Daarnaast beschikken de Root helmen van Held over het ECE 22.05 keurmerk. Dit betekent dat deze helmen op alle Europese wegen gebruikt mogen worden.

Hoe was je de binnenvoering van een helm?

Soms kan de binnenvoering van een helm gewassen worden, maar hoe kun je dit het beste wassen? Een mogelijkheid om de binnenvoering te reinigen, is om het met de hand te wassen. Hierdoor kun je specifieke plekjes goed behandelen en schoonmaken. Het beste kun je zeep en water hiervoor gebruiken. Ook is het een optie om de binnenvoering in de wasmachine te wassen. Hiervoor is het belangrijk dat het water maximaal 30 graden Celsius mag worden. Bij hogere temperaturen bestaat de kans dat de binnenvoering krimpt en niet meer goed in de helm past. Ook is het aan te raden om de binnenvoering in een waszakje te wassen als je kiest voor het wassen in een wasmachine. Hierdoor neemt de kans op beschadiging aan de binnenvoering af.

• Handwas
o Gebruik water en zeep
o Goed om specifieke plekjes intensief schoon te maken

• Wasmachine
o Maximaal 30 graden Celsius
o Gebruik een waszakje

Welk type helm is geschikt voor mij?

Er bestaan veel verschillende soorten helmen. Je hebt bijvoorbeeld integraalhelmen, systeemhelmen, jethelm en crosshelmen. Hoe bepaal je welk type helm voor jou geschikt is? Je kunt een keuze maken op basis van waar je de helm voor gebruikt. Gebruik je de helm op een scooter? Dan is een jethelm vaak een goede keuze. Een jethelm is voor een motor een minder goede keuze, omdat het kinstuk van dit type helm open is. Op een motor rijd je over het algemeen harder dan op een scooter, waardoor een integraalhelm een betere keuze is voor motorrijders. Een integraalhelm biedt namelijk bescherming voor het hele gezicht. Als je het beste van twee werelden wilt, dan is het een mogelijkheid om voor een systeemhelm te kiezen. Een systeemhelm kan open gedragen worden als een jethelm, maar ook dicht als een integraalhelm. Hou er wel rekening mee dat een systeemhelm P/J gekeurd moet zijn. Heeft jouw systeemhelm dit keurmerk niet, dan mag de helm niet open worden gedragen tijdens het rijden.

• Jethelm (vaak gebruikt door scooterrijders)
• Integraalhelm (vaak gebruikt door motorrijders)
• Systeemhelm (beste van twee werelden, hou wel rekening met het P/J keurmerk)
• Crosshelm (vaak gebruikt voor off-road)