Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe kan je een headset inbouwen in de systeemhelm?

Een headset inbouwen in een systeemhelm is ideaal voor motorrijders om te communiceren of om onderweg naar muziek te luisteren. Er zijn systeemhelmen die al over een speciale uitsparing beschikken om een set in te bouwen, maar als dat niet het geval is, dan kan er naar een andere oplossing worden gezocht.

Het is uiteraard ook belangrijk om bij het kopen van een headset rekening te houden met de kwaliteit. Het is namelijk de bedoeling dat tijdens het rijden op de motor er sprake is van een goede geluidskwaliteit en verstaanbaarheid. Dat hangt dan ook niet alleen van het inbouwen af, maar ook van de headset zelf.

Headset inbouwen helm

Bij de aanschaf van een headset worden verschillende onderdelen meegeleverd, zoals de hoofdunit en de speakers. Het spreekt bij bepaalde onderdelen voor zich waar deze geplaatst moeten worden. De hoofdunit zal doorgaans met een klem op de buitenzijde van de systeemhelm moeten worden bevestigd of worden geplakt.

Bij het inbouwen van de headset is het belangrijkste dat er ruimte voor de speakers wordt gecreëerd als deze nog niet aanwezig is. Dat is het gemakkelijkste als een systeemhelm bijvoorbeeld over wangstukken beschikt die uitneembaar zijn. In dat geval zal de voering er als een soort van badmuts omheen zitten en dat is heel simpel los te maken. Het is dan de bedoeling dat de speakers net als de draden daaronder worden weggewerkt.

Ook als de scooter- of motorhelm niet over uitneembare wangstukken beschikt, zullen de speakers onder het binnenwerk van de systeemhelm moeten worden verwerkt. Het is uiteraard belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan en de bekleding voorzichtig los te halen. In het schuimmateriaal kan dan een kleine opening worden gemaakt om de speakers in te plaatsen. Een tip die wel eens door motorrijders wordt gegeven, is het weghalen van het piepschuim door eerst het deel van de opening af te tekenen en vervolgens met een heet gemaakte lepel het schuim eruit te scheppen.

• Plaatsen in uitsparingen
• Wangstukken weghalen
• Binnenvoering losmaken
• Kleine opening maken
• Speakers plaatsen

Het moet altijd wel mogelijk zijn om een headset op een gemakkelijke manier in een systeemhelm in te bouwen. Bovengenoemde tips kunnen daarbij van pas komen als de helmen zelf niet over uitsparingen beschikken. Zoals gezegd is de kwaliteit van het geluid en de verstaanbaarheid headset uitermate belangrijk en niet alleen de wijze van het inbouwen van de headset in de helm.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

De Shark DRAK helmen beschikken ook over bluetooth > Shark DRAK

Headset voor inbouw in helm

Er is een groot en divers aanbod van headsets beschikbaar die geschikt zijn voor de inbouw in een systeemhelm of ander type helm zoals een jethelm. De sets zien er over het algemeen vrijwel allemaal hetzelfde uit, maar er is wel degelijk verschil in kwaliteit te ontdekken. De speakers van kunststof bevinden zich doorgaans in een lagere prijsklasse met headsets. Een metalen speaker heeft een betere klankkast en de weergave van het geluid zal dan ook een hoger kwaliteitsniveau hebben,

Het formaat van de speakers is eveneens belangrijk net als de positie van de speakers ten opzichte van afstand en locatie van de oren. Een voordeel van een wat grotere doorsnee van de speakers is dat er wat meer flexibiliteit geboden wordt op het moment dat de speakers worden ingebouwd.

De prijzen van headsets die ingebouwd kunnen worden verschillen uiteraard en er zijn dan ook goedkope systemen en wat duurdere geluidssystemen beschikbaar. Als er veel waarde wordt gehecht aan een uitstekende kwaliteit van het geluid en de verstaanbaarheid, dan kan worden aangeraden om voor een duurdere variant te kiezen.

De beste manier om de juiste headset te kopen, is door een vergelijking te maken in het aanbod. Eventueel kan ook de mening van anderen die al ervaring hebben met het gebruik van in een helm ingebouwd headsets uitkomst bieden. Aan de hand van persoonlijke ervaringen kan in elk geval een concreet beeld van de kwaliteit en mogelijkheden worden verkregen. Uiteraard hoeft de mening van andere geen doorslag te geven, maar het kan wel als een handige leidraad dienen om een keuze te maken.

Veelgestelde vraag: Past een systeemhelm in de buddy seat?

Het is altijd mogelijk om de vergelijking online te maken, want dan staat meteen het grootste aanbod tot de beschikking en kan de gewenste headset voor het inbouwen in een motor- of scooterhelm online worden besteld.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

> Vandaag besteld = morgen in huis: De Enduro helm!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen