Handige smartphone apps voor op de motor

In ons dagelijks leven is het gebruik van apps niet meer weg te denken. Op vele vlakken maken ze ons leven een stuk eenvoudiger, ook op de motor! Zo beschik je onderweg over real time verkeersinformatie en mooie motorroutes. Om je op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal handige smartphone apps voor je op een rijtje gezet.

handige smartphone apps voor motor

Handige app voor op de motor #1: Flitsmeister

Deze app ken je waarschijnlijk al. De app brengt je op de hoogte wanneer je te hard rijdt, waarschuwt voor flitspalen, mobiele flitsers en trajectcontroles op de route en geeft ook een waarschuwingssignaal voor bijvoorbeeld vertragingen, files en stilstaande voertuigen. Het maakt rijden een stuk voordeliger én veiliger. De app kun je instellen op visuele en gesproken aanwijzingen, dus kun je gewoon via je oortjes of Bluetooth communicatiesysteem op de hoogte worden gehouden. Flitsmeister is gratis te gebruiken en heeft dekking in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

Handige app voor op de motor #2: Navigon Cruiser

Navigon Cruiser is een ontzettend leuke navigatieapp. Het laat je niet alleen de gewone, kortste routes zien, maar ook de mooiste! Zet je mobieltje in een houder en tik op de kaart om de mooiste routes in de omgeving te zien. Deze app kost voor Europa dekking €3,99 voor één dag, €19,99 voor een jaar en €59,99 voor een onbeperkte tijd. Inclusief kaartupdates.

Handige app voor op de motor #3: Best Biking Routes

Deze app is niet alleen een zeer uitgebreide (wereldwijde) database met motorroutes, maar ook een complete community. Iedereen kan een route die hij/zij heeft gereden toevoegen, andere routes beoordelen en opmerkingen geven. Je kunt een zoekopdracht geven en deze filteren op recent toegevoegde routes, de meest bekeken routes en de hoogst scorende. Verder kun je ook routes in de omgeving bekijken door op de kaart te tikken. Voor deze app betaal je een eenmalig klein bedrag.

Motorhelmen

Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,99 Vanaf  127,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Spartan Carbon 1.2 Skin - Zwart / Antraciet
Shark Spartan Carbon 1.2 Skin - Zwart / Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,99 Vanaf  319,99
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Wit
Schuberth C3 Pro Incl. Pinlock Vizier - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,95 Vanaf  299,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Handige app voor op de motor #4: Rever Motorcycle

Nog een routeapp met een achterliggende community. Je kunt zelf routes creëren, uploaden alsmede routes van anderen opzoeken én zien waar je motorvrienden zijn. Maak je eigen digitale garage en voeg daar jouw voertuigen aan toe, zodat je per motor kunt bijhouden hoeveel je gereden hebt. Verzamel punten door locaties in de wereld te bezoeken en stijg in de ranglijst van de community.

Handige app voor op de motor #5: Calimoto

Houd je van toeren? Dan is de Calimoto app voor jouw! Via de app zoek je de mooiste en uitdagendste routes op. De ontwikkelaars gingen uit van het motto ‘no more straight roads’. Dat wordt dus lekker bochten scheuren! Op de app zie je ook waar cafés, hotels, motorfietszaken en tankstations zijn.

Handige app voor op de motor #6: TomTom Go Mobile

Beschik over offline kaarten, laat je waarschuwen voor flitsers en laat je op de hoogte houden van actuele verkeersinformatie. Deze app kun je in ruim 150 landen gebruiken. Je kunt er zelf routes inladen en je krijgt maandelijks 75 kilometer gratis navigatie. Neem een abonnement van 1 maand of 1 jaar met een onbeperkt aantal kilometers.

Handige app voor op de motor #7: Pirelli Diablo Super Biker

Een handige app wanneer je houdt van prestaties en statistieken . Je houdt je behaalde afstand, snelheid, tijdsduur en hellingshoeken bij, zowel op straat als op een circuit.

Bekijk ook eens onze motorhelmen hier: