Tips om je haar leuk te laten zitten terwijl je een helm draagt

Het dragen van een helm heeft invloed op hoe het kapsel er uitziet op het moment dat de helm wordt afgezet. Het wordt afgeraden om haarproducten, zoals gel of haarschuim te gebruiken tijdens het dragen van een helm. Dat komt doordat deze middelen de binnenkant van de helm kunnen aantasten. Het kan dan ook lastig zijn om je haar op een leuke manier te laten zitten nadat de helm wordt afgedaan. Er zijn een aantal tips waarmee rekening gehouden kan worden, maar de tips en adviezen zijn uiteraard wel weer afhankelijk van het kapsel dat gedragen wordt. De ene haardracht is gemakkelijker in model te brengen dan het andere model.

Scooterhelm en kapsel

In principe gelden de tips voor alle soorten helmen als het op het in model brengen van het kapsel aankomt, maar in dit geval wordt er gesproken over de scooterhelm. Er zijn diverse scooterhelmen beschikbaar, zoals een integraalhelm, systeemhelm fashionhelm en jethelm. Al deze helmen hebben een overeenkomst en dat is dat het kapsel nogal plat komt te zitten tijdens het dragen ervan.

Wie bijvoorbeeld op de scooter naar school of naar het werk gaat met een jethelm op, kan van de gelegenheid gebruikmaken om na het afzetten van de helm pas het haar in model te brengen. Dat kan met wax of bijvoorbeeld met een bus droogshampoo. Iedereen die een scooterhelm draagt kan overigens een vergelijking maken met degene die op de fiets gaat, want bij een harde wind zal het haar bij aankomst evenmin meer netjes in model zitten.

Uiteraard is het aan te raden om een borstel mee te nemen, zodat na aankomst op de bestemming de scooterhelm kan worden afgezet en het haar in model kan worden gebracht. Daarbij kan uiteraard weer van haarproducten gebruik worden gemaakt die dan eveneens meegenomen moeten worden.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Als je lang haar hebt en een behoorlijke afstand moet rijden met een scooterhelm op het hoofd, dan komt het voor dat er knopen in de staart komen. Het dragen van een knotje lijkt dan een gemakkelijke oplossing, maar dat zit echt niet comfortabel onder een helm. Het invlechten van het haar is een mogelijkheid, maar dan dient de helm wel voorzichtig af worden gezet, want anders komt de vlecht uit model. Een vlecht verdient wel weer de voorkeur ten opzicht van een paardenstaart als je het minder prettig vindt dat er knopen in het haar komen. Bij kort haar in combinatie met een scooterhelm is het een kwestie van een kam of borstel door het kapsel halen en wax, gel of haarlak te gebruiken om het haar snel weer in model te krijgen.

De bovenstaande tips bieden de gelegenheid om na aankomst op de bestemming en het afzetten van de scooterhelm het haar in model te brengen. Het is namelijk lastig om advies te geven over hoe het haar het beste gedragen kan worden voor het opzetten van een scooterhelm, waarbij er na het afzetten van de helm niets meer aan het kapsel gedaan hoeft te worden. Bij het afzetten van de helm wordt er altijd enige kracht gezet en is de kans dan ook altijd aanwezig dat het haar wat verward raakt. Lees ook de tips voor het opzetten van een helm.

De beste motor- en scooterhelmen van dit moment!

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  112,40
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

 > Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu Shark Evo one 2 helm!

Zonder helm op de scooter... 

Wie nog geen scooter heeft, maar nu al nadenkt over de invloed van het dragen van een helm op je kapsel kan overwegen om de keuze te maken voor een scooter, waarbij het niet nodig is om een scooterhelm te dragen. Bij het rijden op bijvoorbeeld een hippe retro scooter die maximaal 25 kilometer per uur rijdt, is het niet verplicht om een scooterhelm te dragen. 

Zonder scooterhelm op de scooter rijden heeft echter wel hetzelfde effect en wellicht nog wat meer effect ten aanzien van het kapsel als in vergelijking bij het rijden op een fiets. De beste tip die dan ook gegeven kan worden, is om op de plaats van bestemming even de tijd te nemen om het haar weer in model te brengen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk ook eens de motorhelm of een scooter deken: Verzending = gratis!