Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe bevestig ik een GoPro houder aan een helm?

Om filmopnamen te maken tijdens het rijden, kan de GoPro houder uiteraard aan het helm worden bevestigd. De houder kan daarbij het beste aan de voorkant van de helm worden bevestigd, want dat geeft het meest ideale resultaat om de actie vanuit het eigen gezichtspunt te filmen.

Het is ook mogelijk om de GoPro houder zo te bevestigen dat het eigen gezicht in beeld komt. Dat wordt bijvoorbeeld wel eens gedaan als er iemand gaat skiën, zodat de reactie van het eigen gezicht opgenomen wordt als er een sprong wordt gemaakt. Het is handig om voor een flexibele optie te kiezen, zodat alle richtingen op gefilmd kan worden.

GoPro bevestigen aan helm

Bij de aanschaf van een GoPro worden er helmhouders meegeleverd in de vorm van kleefpads die op de helm kunnen worden bevestigd. Iedereen kan zo zelf bepalen op welke positie op de helm de houder bevestigd kan worden. Dat kan zoals gezegd op de voorkant, maar het is ook mogelijk om de sterke kleefpads aan de zijkant te bevestigen.

Op die manier wordt er dan in plaats van vanuit het gezichtsveld naast het gezichtsveld gefilmd. Nadat de kleefpads zijn aangebracht, is het heel eenvoudig om de GoPro erin te klikken. Als er twijfel bestaat over de beste positie op de helm, dan kan ook de keuze worden gemaakt om op meerdere posities op de helm de pads aan te brengen.

Op die manier kan er steeds worden afgewisseld en de ene keer gefilmd worden vanaf de zijkant en de andere keer van een andere kant, zoals bovenop of aan de voorkant van de helm. De pads beschikken over een systeem, waar de camera op een gemakkelijke manier kan worden ingeschoven, zodat deze vast komt te zitten.

Het is altijd wel raadzaam om op de locatie waar de plakstickers gekleefd worden even een doekje te gebruiken om de helm daar schoon te maken. Dat zorgt ervoor dat de stickers een goede klevende werking hebben. Het ontvetten van de helm kan met een ontvettingsmiddel gedaan worden, waarna de locatie even goed moeten drogen. Bij het aanbrengen van de sticker is het raadzaam deze ongeveer een minuutje aan te drukken.

• Voorkant helm
• Zijkant helm
• Bovenop helm
• Gewenste plek voor houder ontvetten en droog maken
• Kleefpad op de helm aanbrengen
• Minuutje vasthouden

Nadat de sterke sticker is aangebracht op de helm kan de GroPro in de houder aan de helm worden bevestigd en is alles meteen klaar voor gebruik. Het is dan niet meer nodig om nog langer te wachten, maar wie het zeker voor het onzekere wil nemen, kan uiteraard ruim voor het gebruik de GoPro houder op de helm monteren. Enige droogtijd kan als voordeel hebben dat de kleefpad zich nog sterker hecht en vrijwel als onverwoestbaar kan worden beschouwd.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Veelgestelde vraag: 'Haar zit plat na opzetten helm', hoe kan ik dit oplossen?

Verkeerssituaties en acties tijdens het tijden opnemen

Er zijn steeds meer mensen die in het verkeer of tijdens sportieve activiteiten gebruikmaken van een camera om acties op te nemen of situaties vast te leggen. Ook motorrijders kunnen uiteraard met een camera op de helm rondrijden op spectaculaire beelden te maken. De actie opnemen en later weer terugkijken, is zeer bijzonder en vooral door de invalshoek van waaruit de opnames plaatsvinden.

Het is zeker aan te raden om te overwegen voor een flexibele houder te kiezen, doordat deze de mogelijkheid biedt om vanuit verschillende posities te filmen. Het is dan voldoende om van een kleefpad gebruik te maken, waarna de flexibele houder in de gewenste positie kan worden gebracht. Er zijn houders die draaibaar zijn, zodat naar keuze het eigen gezicht kan worden opgenomen of het zicht naar voren op te nemen.

Overigens zijn in principe alle soorten helmen geschikt om een GoPro houder aan te bevestigen, waarbij er zelf een geschikte locatie kan worden gekozen om de houder op te plaatsen. Het hangt uiteraard wel van het rijgedrag af en de locatie waar gereden wordt of het ook interessant is om de situatie op te nemen. Bij iemand die in de stad op een scooter met een jethelm rijdt, zal er minder snel sprake zijn van spannende situaties in vergelijking met een motorrijder die door de bossen op een crossmotor aan het rijden is.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk bij de aanschaf van een helm of de helm voldoet aan de veiligheidskeurmerken, lees deze tips: wat zijn goedgekeurde helmen.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen