Hoe bevestig ik een GoPro houder aan een helm?

Om filmopnamen te maken tijdens het rijden, kan de GoPro houder uiteraard aan het helm worden bevestigd. De houder kan daarbij het beste aan de voorkant van de helm worden bevestigd, want dat geeft het meest ideale resultaat om de actie vanuit het eigen gezichtspunt te filmen.

Het is ook mogelijk om de GoPro houder zo te bevestigen dat het eigen gezicht in beeld komt. Dat wordt bijvoorbeeld wel eens gedaan als er iemand gaat skiën, zodat de reactie van het eigen gezicht opgenomen wordt als er een sprong wordt gemaakt. Het is handig om voor een flexibele optie te kiezen, zodat alle richtingen op gefilmd kan worden.

GoPro bevestigen aan helm

Bij de aanschaf van een GoPro worden er helmhouders meegeleverd in de vorm van kleefpads die op de helm kunnen worden bevestigd. Iedereen kan zo zelf bepalen op welke positie op de helm de houder bevestigd kan worden. Dat kan zoals gezegd op de voorkant, maar het is ook mogelijk om de sterke kleefpads aan de zijkant te bevestigen.

Op die manier wordt er dan in plaats van vanuit het gezichtsveld naast het gezichtsveld gefilmd. Nadat de kleefpads zijn aangebracht, is het heel eenvoudig om de GoPro erin te klikken. Als er twijfel bestaat over de beste positie op de helm, dan kan ook de keuze worden gemaakt om op meerdere posities op de helm de pads aan te brengen.

Op die manier kan er steeds worden afgewisseld en de ene keer gefilmd worden vanaf de zijkant en de andere keer van een andere kant, zoals bovenop of aan de voorkant van de helm. De pads beschikken over een systeem, waar de camera op een gemakkelijke manier kan worden ingeschoven, zodat deze vast komt te zitten. In de handleiding vind je genoeg informatie. Hier vind je dan ook de beste tips.

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Veelgestelde vraag: 'Haar zit plat na opzetten helm', hoe kan ik dit oplossen?

Verkeerssituaties en acties tijdens het tijden opnemen

Er zijn steeds meer mensen die in het verkeer gebruikmaken van een camera om acties op te nemen of situaties vast te leggen. Ook motorrijders kunnen uiteraard met een camera op de helm rondrijden om beelden te maken. De actie opnemen en later weer terugkijken, is zeer bijzonder en vooral door de invalshoek van waaruit de opnames plaatsvinden. Let op: veiligheid in het verkeer is het belangrijkste. Zorg dat je je goed blijft focussen in het verkeer en de verkeersregels volgt. 

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bekijk bij de aanschaf van een helm of de helm voldoet aan een veiligheidskeurmerk, lees deze tips: wat zijn goedgekeurde helmen.