Hoe kijk je door je vizier heen tijdens heel veel regen?

Het is tijdens het rijden op de motor of scooter in de regen soms lastig om een goed overzicht van het verkeer te blijven houden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van heel veel regen, waardoor het moeilijk kan worden om goed door het vizier van de helm te kunnen blijven kijken.

Naast dat heel veel regen het zicht kan beperken door het vizier is er nog een situatie waarmee rekening gehouden kan worden. Dat is het geval als er sprake is van condensvorming waardoor het vizier beslagen raakt. Het zicht kan ook dan beperkt worden en dat kan uiteraard voor gevaarlijke situaties zorgen in het verkeer. Het is dan ook van belang dat er tijdens het rijden op de motor of scooter altijd goed blijft behouden door het vizier van de helm.

Zicht door vizier

Doorgaans zal tijdens het rijden op de motor of scooter in de regen het water van de helm en het vizier afglijden, zodat er voldoende zicht blijft om veilig te kunnen rijden. Er zijn een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat ook bij heel veel regen een goed zicht op het verkeer behouden kan blijven.

Er zijn speciale producten beschikbaar, waarmee het vizier kan worden behandeld. Uiteraard is het altijd aan te raden om enige afstand te bewaren van medeweggebruikers, zodat er van opspattend water die daardoor wordt veroorzaakt ook geen of beperkt hinder wordt ondervonden.

Indien er sprake is van echt heel veel regen en er wordt gevaarlijk hinder ondervonden van een vizier dat geen zicht biedt, dan kan aangeraden worden om het vizier omhoog te klappen. Op die manier wordt de veiligheid in het verkeer gewaarborgd. Dit is bijvoorbeeld een optie als er met niet al te hoge snelheid wordt gereden. Een andere optie is om het vizier deels open te houden.

Een andere tip die van een motorrijder afkomstig is en vooral praktisch is in het gebruik, is het even schudden met het hoofd, zodat de waterdruppels van het vizier afglijden. Een schoon vizier draagt overigens ook tijdens regen bij aan een beter zicht. In dat opzicht wordt dan ook aangeraden om het vizier regelmatig schoon te maken en helemaal als er veel vliegjes opgeplakt zitten. Het vuil kan er bij regen namelijk voor zorgen dat het water minder snel van het vizier afglijdt.

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk nu onze scooterhelmen en profiteer van gratis verzending!

Condens op vizier

Bij het kopen van een helm kan rekening worden gehouden met het ontstaan van condens op het vizier. Een vizier met pinlock zorgt er bijvoorbeeld voor dat het vizier niet beslaat. Er zijn ook andere praktische tips als de helm niet over een vizier met pinlock beschikt. In dat geval kan het aanbrengen van een druppeltje afwasmiddel dat goed wordt uitgewreven uitkomst bieden tegen het voorkomen van condens. Dit proces moet echter wel regelmatig worden herhaald.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen