Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Hoe kijk je door je vizier heen tijdens heel veel regen?

Het is tijdens het rijden op de motor of scooter in de regen soms lastig om een goed overzicht van het verkeer te blijven houden. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van heel veel regen, waardoor het moeilijk kan worden om goed door het vizier van de helm te kunnen blijven kijken.

Naast dat heel veel regen het zicht kan beperken door het vizier is er nog een situatie waarmee rekening gehouden kan worden. Dat is het geval als er sprake is van condensvorming waardoor het vizier beslagen raakt. Het zicht kan ook dan beperkt worden en dat kan uiteraard voor gevaarlijke situaties zorgen in het verkeer. Het is dan ook van belang dat er tijdens het rijden op de motor of scooter altijd goed blijft behouden door het vizier van de helm.

Zicht door vizier

Doorgaans zal tijdens het rijden op de motor of scooter in de regen het water van de helm en het vizier afglijden, zodat er voldoende zicht blijft om veilig te kunnen rijden. Er zijn een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat ook bij heel veel regen een goed zicht op het verkeer behouden kan blijven.

Er zijn bijvoorbeeld speciale producten in de handel beschikbaar, waarmee het vizier kan worden behandeld. Een voorbeeld daarvan is Rain-X. Dat is een product dat als het ware werkt als een onzichtbare ruitenwisser. Uiteraard is het altijd aan te raden om enige afstand te bewaren van medeweggebruikers, zodat er van opspattend water die daardoor wordt veroorzaakt ook geen of beperkt hinder wordt ondervonden.

Indien er sprake is van echt heel veel regen en er wordt gevaarlijk hinder ondervonden van een vizier dat geen zicht biedt, dan kan aangeraden worden om het vizier omhoog te klappen. Op die manier wordt de veiligheid in het verkeer gewaarborgd. Dit is bijvoorbeeld een optie als er met niet al te hoge snelheid wordt gereden. Een andere optie is om het vizier deels open te houden.

Een andere tip die van een motorrijder afkomstig is en vooral praktisch is in het gebruik, is het even schudden met het hoofd, zodat de waterdruppels van het vizier afglijden. Een schoon vizier draagt overigens ook tijdens regen bij aan een beter zicht. In dat opzicht wordt dan ook aangeraden om het vizier regelmatig schoon te maken en helemaal als er veel vliegjes opgeplakt zitten. Het vuil kan er bij regen namelijk voor zorgen dat het water minder snel van het vizier afglijdt.

Er zijn motorhandschoenen die over een stukje materiaal beschikken aan de wijsvinger dat gebruikt kan worden om het vizier af te vegen. Of dat echt aan te raden is, valt nog te bezien, want dan moet uiteraard een hand van het stuur worden gehaald.

• Rain-X
• Vizier omhoog
• Vizier deels open
• Schudden met het hoofd
• Vizier regelmatig onderhoudsbeurt geven
• Motorhandschoen met suède op vingerdeel

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Bekijk nu onze scooterhelmen en profiteer van gratis verzending!

Het blijft uiteraard altijd lastig dat op het moment dat er veel regen is het zicht plotseling deels verloren gaat. Met bovenstaande tips kan de veiligheid gewaarborgd blijven tijdens het rijden in de regen op de motor of scooter. Zoals gezegd, is het zo dat naast regen zich nog een probleem kan voordoen en dat is het beslaan van het vizier. Ook daarvoor zijn een aantal praktische tips beschikbaar. Wil je een helm kopen? Bestel een helm vóór 23.00 uur = volgende dag in huis!

Condens op vizier

Bij het kopen van een helm kan al rekening worden gehouden met het ontstaan van condens op het vizier. Een vizier met pinlock zorgt er bijvoorbeeld voor dat het vizier niet beslaat. Er zijn ook andere praktische tips als de helm niet over een vizier met pinlock beschikt. In dat geval kan het aanbrengen van een druppeltje afwasmiddel dat goed wordt uitgewreven uitkomst bieden tegen het voorkomen van condens. Dit proces moet echter wel regelmatig worden herhaald.

Het wordt overigens afgeraden om een anticondensmiddel te gebruiken als het vizier van de helm over een anticondenslaagje beschikt. In dat geval kan het laagje namelijk door het middel worden aangetast. Er is verder een speciaal anticondensmasker beschikbaar dat met klittenband in de helm kan worden geplaatst.

Bij het kopen van een helm kan zoals gezegd rekening worden gehouden met een vizier met pinlock. Als er daarvan geen sprake is, dan kan nog altijd de keuze worden gemaakt voor een inplakvizier.

• Vizier met pinlock
• Drupje afwasmiddel
• Anticondensmiddel
• Anticondensmasker
• Inplakvizier

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bovenstaande tips dragen bij aan het veilig en comfortabel rijden in het verkeer op de motor of scooter tijdens weersomstandigheden die ervoor zorgen dat het vizier minder zicht biedt. Bij de verschillende helmen zie je bij de specificaties ECE 22.05 staan. Lees hier meer over het ECE 22.05 keurmerk voor helmen.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen