Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Een camera op een helm monteren doe je zo

Heb je een helmcamera gekocht om je sport te filmen, of beelden van je motorrit te maken? Vaak zijn helmcamera’s makkelijk te monteren, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren.

helmcameras aan helm bevestigen

1.     Voorbereidingen voor het monteren

Als eerste monteer je een statief op de helm, bij de meeste helmcamera’s heeft het statief aan de onderkant een plakker. De plakker zorgt ervoor dat het statief aan de helm geplakt blijft zitten. Het is hierbij belangrijk om de helm eerst te ontvetten, omdat de plakker sneller zal loslaten als er vuil tussen de plakker en de helm in zit. Je kunt hier verschillende vetoplossers voor gebruiken, maar je moet het wel voor de helft verdunnen met water. De meest gebruikte vetoplossers zijn ammoniak en alcohol. Voor je de helm gaat reinigen moet je wel weten van welk materiaal de helm gemaakt is en of dit materiaal bestand is tegen de verschillende soorten vetoplosser.

> Bekijk ook eens een vette scooterhelm! Vandaag besteld = morgen in huis.

2.     De locatie van het statief is belangrijk voor de beleving

Lees je eerst goed in om te weten wat het effect van de locatie van het statief op de beleving van de video is. Als je het statief op de achterkant richt geeft dit een heel ander effect dan wanneer je het statief gelijk aan je blikveld richt. Als je meerdere camera’s en statieven hebt kun je zelfs in elke richting een camera plaatsen. Lees ook de handleiding om te weten hoelang het statief vastgeplakt moet zitten voor je de helm weer kunt gebruiken, meestal mag je de helm een dag niet gebruiken, tot de plakker op volle sterkte vast zit. In de handleiding staat ook of je een klem moet bevestigen om extra druk uit te oefenen op de plakker.

> De stoere Shark Raw nu ruim op voorraad: vandaag besteld = morgen in huis!

3.     Een camerastatief van een helm verwijderen is lastig

Zo makkelijk als het is om een camera op een helm te monteren, zo lastig is het om hem er weer af te krijgen. Als eerste haal je natuurlijk de camera van het statief af, zodat je alleen nog het statief los hoeft te maken. Instructies hoe je dit doet kun je opvragen bij de verkoper van het statief. Vaak komt het erop neer dat je met een föhn de plakker moet opwarmen zodat deze loslaat. Niet alle helmen kunnen tegen de warmte van een föhn, doe dit dus niet zonder met de fabrikant van de helm en het statief te overleggen.

Het belangrijkste bij het monteren of verwijderen van de helmcamera is dus om de instructies van de fabrikant te volgen. Als de instructies onduidelijk zijn kun je het beste contact opnemen met de fabrikant, of hulp zoeken bij een specialist.

> Op zoek naar een nieuwe helm? Misschien is een jethelm iets voor jou!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

Veel gestelde vraag: Waarom hebben veel helmen een italiaanse vlag?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen