Welke materialen worden er gebruikt om een helm te maken?

22 april 2021
Welke materialen worden er gebruikt om een helm te maken?

Er zijn enorm veel verschillende materialen waarvan een helm gemaakt kan zijn. Sommige materialen blinken uit in comfort en gewicht, anderen in de eigenschap goed bestand te zijn tegen de elementen van de natuur. Voor ieders budget en wens, vind je in de helmen van de volgende materialen je favoriet. Hieronder lichten we meerdere materialen toe.

Soorten helmen

Zoek je een nieuwe helm, dan is het fijn als je weet in welke hoek je moet zoeken. Zo bestaan er:

  • Jethelmen
  • Integraalhelmen
  • Systeemhelm

Helmen van carbon

Helmschalen van Carbon zijn een stuk lichter dan die van glasvezel en polycarbonaat. Wel is het zo dat een helm (bijvoorbeeld een systeemhelm) gemaakt van carbon vaak duurder is als andere helmen, een carbon helm kan acht jaar mee gaan.

Helmen van glasvezel

Helmen die gemaakt worden van glasvezel zijn vaak een stuk duurder dan helmen die gemaakt zijn van polycarbonaat, maar wel weer goedkoper dan de helmen gemaakt van carbon. Glasvezel is goed bestand tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Ook is de helm lichter dan een helm van polycarbonaat. Mocht je dus snel last hebben van een zware helm, dan kan een helm van glasvezel uitkomst bieden.

Helmen van polycarbonaat

Helmen die gemaakt worden van polycarbonaat zijn vaak de goedkoopste helmen. Polycarbonaat helmen gaan relatief minder lang mee als andere helmen. Ook is het erg gevoelig voor weersomstandigheden en UV licht.

> Tip: de integraalhelmen van Schuberth zijn razend populair. Neem een kijkje bij deze helmen en oordeel zelf!