Wat is beter: een systeemhelm of een integraalhelm?

Wat is beter: een systeemhelm of een integraalhelm?
26 januari 2022

Wat is beter: een systeemhelm of een integraalhelm?

Op de vraag welke helm beter is, bestaat geen pasklaar antwoord. Of je kiest voor een systeemhelm of integraalhelm hangt volledig af van je wensen, rijgedrag en je budget. Om je te helpen kiezen zetten we de kenmerken van beide helmen uiteen.

De kenmerken van een systeemhelm

Een systeemhelm is een helm met een opklapbaar kinstuk en dat wordt door veel motorrijders als prettig ervaren. Bijvoorbeeld als er gecommuniceerd moet worden bij een stoplicht, tankstation of parkeerplaats. In dat geval kan het kinstuk omhoog worden geklapt en hoeft niet de hele helm afgezet te worden om te kunnen praten. Ook met betrekking tot het dragen van een bril onder de helm is het rijden met een systeemhelm praktischer. De bril kan dan namelijk gemakkelijker worden opgezet als het kinstuk omhoog geklapt wordt.

In een notendop:

  • Een systeemhelm biedt comfort en gemak
  • Deze helm biedt meer bescherming dan een jethelm, maar minder dan een integraalhelm
  • Een systeemhelm is in feite 2 helmen in 1

Wil je een systeemhelm kopen? Bestel vóór 23.59 = volgende dag in huis.

De kenmerken van een integraalhelm

Een integraalhelm werd in het verleden nog wel eens een klokhelm genoemd en is in feite een helm die het hoofd volledig omsluit. Doordat de helm vervaardigd is uit één schaal en het gehele hoofd wordt bedekt, biedt een integraalhelm de beste bescherming bij aanrijdingen of valpartijen. Deze helmen zijn verkrijgbaar vanaf een paar tientjes tot honderden euro’s. Dit verschil in prijs is te wijten aan de afwerking, het veiligheidsniveau en het materiaal van de buitenschaal.

In een notendop:

  • De gesloten helm is het meest aerodynamisch
  • Een integraalhelm biedt de beste bescherming
  • Deze helm is minder koud in de winter
  • Van alle helmen is een integraalhelm de meest stille helm

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu ook onze Vespa helmen!