Ligt de fabriek van Vespa in Italië?

9 juni 2021

Ligt de fabriek van Vespa in Italië?

De fabriek van Vespa, waar is deze gevestigd? In Italië of elders? Het merk Vespa is een merk van bromfietsen en van scooters dat wordt geproduceerd door het Italiaanse bedrijf Piaggio. Piaggio is de grootste Italiaanse producent van vliegtuigen, bromfietsen, motorfietsen en scooters. Er zijn nog meer Europese merken die horen bij het Piaggio-concern. In 1884 is het bedrijf opgericht in Genua, dit is gedaan door Rinaldo Piaggio. Hij is overleden in 1938 en heeft zijn twee fabrieken in Pisa en Pontedera nagelaten aan zijn zonen Enrique en Armando Piaggio.

Over de Vespafabriek Piaggio

  • De eerste scooter is gebouwd in 1946. Deze noemen ze een Vespa – naar het Italiaanse woord voor wesp - wat te maken had met het zachte gezoem van de motor en de slanke taille van de scooter.
  • Wereldwijd zijn er vijftien miljoen Vespa’s verkocht.
  • Onder de naam Ape – de Italiaanse naam voor bij – werd in 1948 een driewielige bestelwagen op de markt gebracht.
  • 1958 was het jaar waarin ze ook auto’s produceerden. 1959 was het jaar waarin een geschil op Italiaanse wijze werd opgelost door een huwelijk tussen een dochter van de Piaggio-familie en van een lid van de Fiat-familie Agnelli.

ligt de Vespa fabriek in Italië

Breng een bezoek aan het Piaggio museum

Italië is bij motorrijders in trek. Het bergachtige land leent zich uitstekend voor avontuurlijke motortochten in bossen, over heuvelachtige wegen en langs de kustlijn. Zie jij jezelf ook vanuit de Dolomieten over bochtige wegen tot aan de zee rijden? Reis dan af naar het Italië en ontdek een indrukwekkend decor voor de mooiste motortochten.

Tijdens je trip naar Italië, kun je een bezoek brengen aan het Piaggio museum in Italië waar de grootste collectie Vespa’s staat uitgestald. Hier bewonder je vintage reclamefragmenten over de iconische bromfiets - die nog altijd onderdeel uitmaakt van het Italiaanse straatbeeld - in allerlei soorten en maten. Vanaf de allereerste Vespa die in 1946 de fabriek uitvloog tot aan de modernere modellen van tegenwoordig.

Elke Italiëliefhebber zou op zijn minst een keer tijdens zijn vakantie door het verkeer in Italië moeten laveren. Als je de smaak te pakken hebt, wil je waarschijnlijk niets anders meer. Zorg er tijdens je rit wel voor dat je een jethelm draagt. Zo ben je beschermd en zul je toch ultieme vrijheid voelen.

Jethelmen zijn namelijk enorm populair onder scooterliefhebbers. Het open kinstuk zorgt ervoor dat je wat meer verkoeling hebt tijdens het rijden. Heb je liever een kinstuk dat je open & dicht kan klappen? Kies dan voor een systeemhelm van bijvoorbeeld het merk Schuberth.